Gå til innhold

Styrketrening for å bevare muskelmasse


Sookie

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har noen spørsmål rundt styrketrening. Hvor ofte er man nødt til å trene styrke for å bevare muskelmasse? I det siste har det blitt alt for lite styrketrening. Type 1 gang i uka. Jeg merker at dette stresser meg litt, da jeg har trent mye styrke før (3-4 ganger i uka). Hvor lang tid tar det å bygge opp muskelmassen igjen? Det har også blitt mye kondisjonstrening i det siste, da jeg går til og fra jobb ( lang vei). Hvor ofte eller hvor sjeldent kan man trene styrke for å bygge opp kroppen? Tusen takk for svar! Hilsen jente, 27 :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

hvor mange uker har du bare trent en gang da? isåfall om hadde jeg trent med så lav frekvens, ville jeg trent tyngre siden det var den ene økten i uken. Trener du hele kroppen den ene økten i uken? Hvilken erfaring har du med generell styrketrening, har du testet dine 1rm i markløft benkpress og knebøy? hvordan så programmet ditt ut når du trente 3 til 4 ganger uken?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ingen hemmelighet at det har blitt mye mindre styrketrening siden januar:( Jeg var student før og hadde mye mer tid til å trene. Nå trener jeg mye mer kondisjon enn styrke, og jeg lurer litt på om det er en veldig stor ulempe for kroppen? Jeg har ikke testet min 1rm i benkpress eller knebøy. Jeg trener hele kroppen den ene gangen jeg trener, men jeg øker ikke noe særlig. Ligger omtrent på samme vektnivå/vedlikehold når jeg trener. Jeg føler ikke at jeg har blitt mye svakere. Kanskje litt. Nå har jeg trent mye styrke de siste 7 årene da. Bare siste halvår at fokuset har endret seg litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørsmålet ditt er hva målene dine er og hva du velger å prioritere. Liker du å kun trene kardio kan du gjøre det,men jeg anbefaler sterkt å få trent styrke på en måte som gjør at du blir sterkere og du bygger muskler(ingen dør av litt mer muskler på kroppen. kardio trening har sin plass i et program for god helse og velvære, noe styrke også har. Begge kombinert med et fornuftig kosthold vil gi en bra kropp som vil gi bedre livskvalitet alle dine dager og når du omsider når dine eldre dager om de gode vanene blir oppretholdt. Det du bør gjøre nå er å sakte men sikkert få tilbake antall økter som du hadde før. gjerne prøv å ligge til en ekstra økt hver 4 uke. viktigste er å ikke hive på masse trenings mengde med en gang. Viktigst av alt så må du spise mer mat jo mer du bruker kroppen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...