Gå til innhold

Er dette ok?


Teff

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg lurer på om noen kan se om dette kostholdet kan hjelpe meg å gå ned i vekt. Er en mann på ca 86 kg, som sterkt ønsker å bli 75 kg på sikt... Er 170 høy og har midjemål på 94 cm, som jeg ønsker skal være ca 82.

Trener som regel 2-3 ganger pr.uke. Litt kardio og litt styrke. Vet at jeg bør prioritere å få inn 2-3 tunge styrkeøkter i løpet av uken, noe som jeg skal starte med nå;)

Kostholdet på en dag er stort sett:

- Frokost: Havregrøt m/skummet melk (porsjonspakke)

- Mellom: Banan

- Lunsj: Tunfisk i olje (3/4 boks); Mager cc med litt sweet chili, agurk og et knekkebrød.

- Mellom: Eple

- Middag: Vanlig middag med familien - f.eks pasta med kjøttdeig, kjøttkaker, fiskekaker, fisk, kylling, fiskegrateng, hamburger og wok osv. Her bruker vi stort sett kyllingkjøttdeig elelr karbonadedeig. Har også alltid med grønnsaker og bruker fullkornpasta. Lager alltid kjøttkaker og hamburger selv, men en kombinasjon av kylling og karbonadedeig.

- Ettermiddag/kvelds: Litt varierende. Kan bytte mellom to stk rugsprø med skinke, tunfisk med mager CC, bare en shake med protein.

Er dette et kosthold som kan gjøre at jeg kommer ned i ønsket vekt/midjemål, eller bør jeg justere på noe her.

Er åpne for alle forslag, men ønsker å spise middag i lag med familien. Her er det små barn inne i bilde, så vi må tilpasse middagene til disse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du trenger ingen ekstremdiett for å gå ned i midjemål/vekt. Det er matvarene du velger å bruke, at du spiser nok proteiner, fett og fiber, og aktivitetsnivået som har noe å si. Matvareutvalget ditt ser greit ut, men det har rom for forbedring.

Nå skriver du ingenting om mengdene du spiser, men om du har ok porsjoner og ikke går mye sulten så burde det være greit.

Du kan med fordel legge inn noen fettkilder som en neve mandler, litt avokado til lunsj, 50 g kokosmelk i proteinshaken (pluss vann selvfølgelig eller melk), kokosfett til steiking, liten ss olivenolje over grønnsakene, eller en dæsj smør (smør er jo kanongodt på havregrøt f.eks).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og takk for tilbakemeldingen.

Når det gjelder fett, så får jeg nok dette gjennom middagen. Her wok'er vi f.eks grønnsakene i olje, og når vi har kjøttkaker så lager jeg vanlig brun saus. Når det gjelder porsjoner, så spiser jeg kanskje litt mye midag, men det er litt vanskelig å si. Spiser gjerne 3-4 kjøttkaker og en stor potet, i lag med gulrot og brokkoli - men da spiser jeg gjerne ingenting til kveld(tar en shake).

Ellers er porsjonene slik:

Frokost - er en porsjonspakke med hvaregrøt og 1,8 dl skummet melk

Når jeg spiser tunfisk og CC, spiser jeg nesten en boks tunfisk+ca 200g CC (til lunsj har jeg også et knekkebrød - bør jeg kutte ut dette?)

Ellers spiser jeg av og til litt frukt eller grønnsaker om kvelden - f.eks eple, banan, pære, melon, gulrot eller noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...