Gå til innhold

Fra støttemedlem til aktiv bruker...


Supermosjonist

Anbefalte innlegg

Da har jeg vært støttemedlem av treningsstudioet lenge nok. Jeg har bestemt meg for å trene om morgenen før jobb fremfor på ettermiddagen da jeg aldri får tid pga. familie, jobb, hobbyer og diverse verv... Går derfor fra 4-5 ganger pr. mnd. over til 5 ganger i uka. Mandag til Fredag og fri i helgene. Det passer livet mitt best.

Men hva gjør jeg nå for å ikke overtrene? Hvordan bør jeg dele inn muskelgruppene? Og hva bør basisøvelsene være på hver enkelt muskelgruppe?

Fra naturens side så har jeg relativt kraftig benmuskelatur sett i forhold til overkroppen. Fokusområder er bryst, skuldre og armer. Magefett må bort. Ønsker også å ha både markløft og knebøy som en del av programmet. Benkpress med stang vurderer jeg å bytte ut til fordel for hantler da de føles mere komfortabelt og sikkert når jeg trener alene. (Viljen er større enn evnen).

Hvis noen kunne tatt seg tid til å sette opp et grovt forslag så hadde jeg blitt takknemlig. Alt blir lettere med en konkret plan... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

1 ;flott at du har bestemt deg for å ta skjeen i den andre hånden og endre på vanene dine,dette blir bra!

2; overtrening er et konsept som blir mer og mer relevant jo mer avansert utøver du blir. For en nybegynner skal det særdeles mye hard trening, kombinert med null mat og null søvn over lengre tid til før du trenger å bekymre deg over dette. Og selv da vil det ta kortere tid å få orden på ting igjen,enn om du har trent i femten år og er på internasjonalt nivå innen idretten din.

3; jeg ville anbefalt deg å lese igjennom artiklene om styrketrening for nybegynnere og starting strength, de ligger begge på fitnessbloggen og er i mine øyne et godt sted å starte.

I første periode ville jeg fokusert på å lære meg hvordan å utføre knebøy, markløft, skulderpress, dips/pullups etc med god teknikk. Dette betaler seg selv så utrolig mye når vektene begynner å bli tunge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...