Sjøstjerne Skrevet 27. januar 2014 Del Skrevet 27. januar 2014 Jeg vet at det er flere der ute som koker/steker/crockpotter store deler kjøtt, og så porsjonerer det ut til matpakker. Jeg gjør også dette, men jeg er ALLTID i tvil om veeing. Selvfølgelig veiier jeg alt før jeg begynner å lage i stand, f.eks så hadde jeg en pakke på 1400g kyllingfilet som har mørnet seg i slow cookern i hele dag, digg. Problemet er når det skal utporsjoneres, det jeg har gjort før er enkelt og greit å dele rå vekt på hvor mye jeg skal lage i stand på antall dager. Så tilbereder jeg det, veier det på nytt, deler på antall dager og porsjonert ut. Dette er vel og bra, helt til jeg skal plotte det inn i loggboka. Jeg brukter MFP, å da kan jeg jo faktisk velge å plotte inn kylling i kokt tilstand. Problemet er her: Kylling før koking; 1400g. Kylling etter koking: 992g 1400g/8 = 175g -> 42g prot, 186kcal (for å få et pent, rundt tall så delte jeg på åtte.) 992/8 = 124g -> Iflg MFP for "Breast, skinless, slow cooked: 29g prot (!!) og 140kcal Jeg skjønner at mat forandrer seg når det tilberedes, den er grei, men jeg ønsker å vite hva dere andre gjør! Veier dere opp før/etter tilberedning og fordeler i poser på så,så mye gram, for å så bruke rå vekt ved logging, eller har dere en eventyrlig smart måte å gjøre dette på? Hva blir den beste måten og logge på? Må jeg dele opp for å så koke en og en porsjon!? Takker for alle svar! Pls hapl. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27446-veiing-av-mat-ved-masseproduksjon/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 27. januar 2014 Del Skrevet 27. januar 2014 1) Vei kyllingen på forhånd. 1400g. 1400g/8 deler = 42g protein og 186kcal per del. Flott. 2) Kok kyllingen. 3) Vei opp kyllingen ferdigkokt og fordel på åtte deler som veier like mye (ikke bli helt nazi da). Hver del har fremdeles samme næringsinnhold som i punkt 1, 42g protein og 186kcal. Jeg skjønte kanskje ikke helt hva du spurte etter? ThereseHag, Sjøstjerne og Broseidon 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27446-veiing-av-mat-ved-masseproduksjon/#findComment-936631 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sjøstjerne Skrevet 27. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 27. januar 2014 Det høres jo bra ut, det er jo sånn jeg har gjort det til nå, men føler jeg har "jukset" fordi det virker litt "for enkelt". Men jeg ser virkelig ikke noen annen måte.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27446-veiing-av-mat-ved-masseproduksjon/#findComment-936639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
RealistDama Skrevet 27. januar 2014 Del Skrevet 27. januar 2014 Veier ingenting og trivst godt med det, men så har eg sikkert ikkje den heftigaste progresjonen på noko. Målet er å bli sterkare og å halde vekta omtrent der ho er. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27446-veiing-av-mat-ved-masseproduksjon/#findComment-936643 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 27. januar 2014 Del Skrevet 27. januar 2014 altså, muskler er hovedsakelig vann. Eneste forskjellen på en well done og en rare biff er at i førstnevnte er alt*vannet borte. resten av næringsstoffene er der fremdeles. Broseidon, Kristin Charm, Sjøstjerne og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27446-veiing-av-mat-ved-masseproduksjon/#findComment-936644 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.