Gå til innhold

Brun ris vs. havregryn


alexx

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du får faktisk i deg mindre mikronæringsstoffer av å spise brun ris enn hvit ris. I brun ris er det fytater som hemmer opptaket av næringsstoffer slik at du ikke får tatt opp alt.

Hvis ris og havregryn er to gode karbkilder. Det beste er å variere, både for å ikke gå lei og siden du lettere unngår å utvikle intolleranser om du har et variert kosthold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men kan havregryn og ris likestilles? Dvs. ett fett om man spiser det ene fremfor det andre?

Stort sett ja, men litt mer fett i havregryn, det kan jo være både en fordel og ulempe avhengig av hva du ønsker. Er visstnok bare halvparten av fettet i havregryn som tas opp da. Men sannsynligvis vil du ikke merke stor forskjell ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Stort sett ja, men litt mer fett i havregryn, det kan jo være både en fordel og ulempe avhengig av hva du ønsker. Er visstnok bare halvparten av fettet i havregryn som tas opp da. Men sannsynligvis vil du ikke merke stor forskjell ;)

Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...