Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du får faktisk i deg mindre mikronæringsstoffer av å spise brun ris enn hvit ris. I brun ris er det fytater som hemmer opptaket av næringsstoffer slik at du ikke får tatt opp alt.

Hvis ris og havregryn er to gode karbkilder. Det beste er å variere, både for å ikke gå lei og siden du lettere unngår å utvikle intolleranser om du har et variert kosthold.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2644-brun-ris-vs-havregryn/#findComment-87068
Del på andre sider

brun ris kan bløtlegges noen timer i vann litt ober 30 grader, så sparer man på litt av vannet før man koker det, og tilsetter det neste bløtlegging. Etter noen runder brytes over 90% av fytatene ned pga at risen spires. Den smaker bedre, blir saftigere og blir en langt bedre mikronæringsstoffkilde.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2644-brun-ris-vs-havregryn/#findComment-87109
Del på andre sider

Men kan havregryn og ris likestilles? Dvs. ett fett om man spiser det ene fremfor det andre?

Stort sett ja, men litt mer fett i havregryn, det kan jo være både en fordel og ulempe avhengig av hva du ønsker. Er visstnok bare halvparten av fettet i havregryn som tas opp da. Men sannsynligvis vil du ikke merke stor forskjell ;)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2644-brun-ris-vs-havregryn/#findComment-91007
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...