Gå til innhold

Kvalm etter markløft, hvorfor?


Liitamarita

Anbefalte innlegg

Hei :)

Har opplevd under de siste øktene mine med markløft at jeg blir kvalm. Jeg trener mark helt først i økten, kjører tungt, opp mot 100 kg (egenvekt 53 kg). Har kjørt med like tung vekt tidligere uten problemer. Er nå inne i min 6 uke etter treningsoppstart igjen etter en lengre "pause" les: Latskapsperiode^^ Startet ikke rett på med tung tunge vekter, har brukt tid på å forberede kroppen på påkjenningene og ikke overbelastet meg i starten. Nå er jeg ca tilbake der jeg var styrkemessig da jeg var på mitt beste tidligere.

Jeg spiser ca 30-60 min før trening avhengig av hva jeg spiser, jeg drikker ikke overdrevet mye under trening, merker det veldig fort hvis jeg drikker for mye under treningen da blir jeg kvalm^^ Drikker jevnt og trutt gjennom dagen, det går i vann, kun vann. På bein og ryggdager drikker jeg pre workout greier(vapor ett eller annet), testa jack 3d, måtte slutte med denne da jeg opplevde å bli drit kvalm etter hver trening. Men nå blir jeg ikke det lengre, kun rett etter markløft. Kjører minst like tungt på beindagen og merker ikke noe.

Så i en annen tråd at pusteteknikk har noe å si, jeg puster inn før løftet og ut under løftet. Men klarer ikke helt å vite om jeg kanskje holder pusten litt i selve løftet på de tyngste settene og puster ut på toppen :S

Det er spesielt de to siste øktene jeg har merket det, og de har jeg kjørt etter frokost. En økt med belte og en uten. Den med da måtte jeg stoppe etter markløft, stangro og nedtrekk og bare gå hjem. Den uten ble jeg ikke like kvalm på og fikk kjørt hele økta, men kjente meg enda kvalm da jeg kom hjem.

Noen som har opplevd noe lignende? Eller har peil på hva det kan komme av? Tar gjerne imot gode råd som kan hjelpe også :) Tenker jeg skal legge den neste markøkta etter middag :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Skal man holde pusten hele veien ned igjen?!?!?!

Jeg gjør ikke det, men jeg holder ikke igjen på vei ned så ingen fare for å skade meg.

Når jeg mente hele løftet så mente jeg når stangen skal opp, og ikke ned.

Jeg holder pusten på vei opp, slipper ut på toppen/vei ned, og puster inn igjen på vei opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...