Strølle Skrevet 6. november 2013 Skrevet 6. november 2013 Jeg har stussa over det her en stund, når man kjøper seg en pakke med kjøttdeig på butikken så veier den 400g. Når man har stekt den så veier den gjerne litt mindre, naturligvis fordi mye av vannet i kjøttet har blitt fordampet. Så for å komme til spørsmålet, la oss si at jeg går på coop å kjøper meg en pakke kjøttdeig på 400g hvor proteininnholdet er 20g per 100g kjøttdeig, dette skulle da tilsvare 80g proteiner. Så steker jeg kjøttdeigen og sitter igjen med 350g kjøtt, hvor mange proteiner ligger på tallerkenen? 80g eller 70g. Samme gjelder forsåvidt kalorier og fett også, hvor mye sitter man igjen med etter å ha stekt det, sitter man igjen med 20*3,5 eller sitter man igjen med 20*4. Dette appellerer jo ikke bare til kjøttdeig men kjøtt generelt. Siter
Therese Skrevet 6. november 2013 Skrevet 6. november 2013 Næringsinnhold er oppgitt for utilberedt vare og vil ikke endre seg ved tilberedning 100g kjøtt veid før steking har samme næringsinnhold etter steking, selv om det veier mindre Skyller en bort fettet blir jo saken en annen, men proteinene forsvinner ikke..... Siter
Strølle Skrevet 6. november 2013 Forfatter Skrevet 6. november 2013 Næringsinnhold er oppgitt for utilberedt vare og vil ikke endre seg ved tilberedning 100g kjøtt veid før steking har samme næringsinnhold etter steking, selv om det veier mindre Skyller en bort fettet blir jo saken en annen, men proteinene forsvinner ikke..... Takker og bukker for svar. Har vært ett evig dilemma det greiene her. Så jeg har nå gått rundt ett helt år og trodd jeg spist mindre proteiner enn det jeg egentlig har Da er jeg opplyst og har fred i sinnet. Felicie 1 Siter
Chrsyre Skrevet 6. november 2013 Skrevet 6. november 2013 Det er jo egentlig logisk, det er vannet som fordamper under stekinga, ikke selve deigen Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.