Jump to content

Strølle

Members
 • Content Count

  1193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  76

Everything posted by Strølle

 1. Finn et program på nettet eller ordne deg en coach(ikke sånn du sitter i)
 2. Du kan nok hvertfall med fordel senke hoftene dine litt lavere. Nå gjør du øvelsen strakmark. Ellers er det greit. Feil og svakheter kommer tydeligere til syne på maksimale vekter.
 3. Hei og velkommen! Etter 4 uker er det bare å fortsette i samme dur, gjør programmet om igjen. Finn et nytt program, kjøp deg et nytt program, lag deg et nytt program. Det viktigste i starten er at du syns prosessen er morsom og givende, slik at du får kontinuitet og glede av det. Det vil videre føre til at resultatene kommer av seg selv.
 4. Det er mye forskning som viser til at det å kjøre utholdenhetstrening før styrke i mye større grad påvirker effekten av styrketreninga enn å kjøre utholdenhetstrenig etter styrke. Kjør styrke først, og så kan du legge inn HIT etterpå feks, da får du god effekt av styrketreningen, og forskning viser at du vil få lik effekt av utholdenhetstreninga, uavhengig av om det foregår før eller etter styrke. Samtidig er det noe forskning som har vist til at utholdenhetstrening faktisk kan bidra til økt hypertrofi, selv om det ikke bidrar til økt styrke. Det er nok ikke så farlig når du kjører en 15-minutters HIT-økt, men jeg ville lagt det til etter to styrketreningsøkter, og hatt en dag med HIT alene. Slik at du får noen hviledager i mellom også.
 5. Bra jobba! Det er ikke hva du gjør av og til som gir utslaget, det er det du gjør mesteparten av tiden. Det enkleste man kan gjøre, er å spise vanlig mat, og følge med på vekt/målebånd. Prøv å innfør rutiner hvor du spiser faste måltider hver dag, det kan feks være frokost, lunsj, middag og kveldmat. Hvis du i tillegg spiser omtrent samme mengdene hver dag, feks ca 2 brødskiver til frokost, 2 til lunsj, en porsjon vanlig middagsmat, og 2 brødskiver til kvelds. Pålegg kan variere fra dag til dag, og samme med middag. Mengdene varierer kanskje også litt. Hvis du da etter to uker ikke ser noen forskjell på målebånd eller vekt, så fjerner du bare en brødskive, eller en potet fra middagen. Går du ned på de mengdene du spiser, så fortsetter du bare å spise sånn, og går du ned litt vel mye, så kan du legge til en brødskive. På den måten kan man veldig enkelt justere kaloriinntak, uten å telle kalorier, uten at man kaller det en diett. Man bare gjør små endringer i den kosten man allerede har, det gjør at det blir mer avslappet, og også enklere og forholde seg til. I forhold til ingen matlyst og spontan sult og enkle løsninger så går det nok mye på rutiner og hva kroppen er vandt med. Her handler det også om å gjøre ting overkommelig for seg selv, prøv å innfør gode rutiner over tid. Feks, begynn med å legge til ett fast måltid i uke 1, la kroppen vende seg til den lille forandringen. I uke 2 så legger du til enda ett fast måltid, og så i uke 3 legger du til ett til, og i uke 4 så legger du til det siste faste måltidet. Da kommer endringene litt gradvis og det blir ikke en stor overgang. Det du kan merke da er at når kroppen er vandt med å spise på faste tidspunkter vil man også kanskje bli sulten når klokka begynner å nærme seg spisetid. Så kan du også feks prøve å holde søtsuget til helgene, og kose deg litt ekstra da, eller så kan du spre kosen utover uka, men i mindre mengder. Det er ikke så veldig mange som klarer seg lenge på strenge dietter, hvor all mat spises ut av en oppvarmet boks i mikroen. Derfor er det lurt å spise mat som man synes det er ålreit å spise, og heller justere mengdene på den maten. Nøkkelen er uansett at forandringer skjer over tid, og det er bedre å ta små rolige skritt mot målet, enn å sprinte mot mållinjen, men bli lei og utmattet på veien Så kan man jo også reflektere litt over hva sunn mat er. Typisk fitness diett, med ris, kylling og en brokkoli-bit til hvert måltid er ikke nødvendigvis noe sunnere enn norsk husmannskost, eller et vanlig variert kosthold. Derfor så tror jeg ikke du skal henge deg så mye opp i 'sunn' mat, men heller normal mat.
 6. Har du vært hos feks en fysio og fått sjekket hvorfor smertene oppstår? Det kan hende det er andre problemer enn buktrykket som slipper. Hvis det er et underliggende problem som skaper smerten, feks en prolaps så er det lurt å ta tak i det og fikse rota på problemet.
 7. Den enkleste måten å justere kaloriinntak på er å spise det man vanligvis spiser og bruke målebånd og vekt, går cm eller vekt for mye opp kutter du bare vekk en brødskive eller en liten mengde av det du allerede spiser og ser hvordan det fungerer. Og justerer deretter. Og omvemdt om du går ned for mye, da legger du til litt mat.
 8. Til syvende og sist handler vektnedgang om kalorier inn og kalorier ut. Kroppssammensetning er forholdet mellom fettfri masse og fettmasse, en økning av den første eller en nedgang i den siste vil føre til en lavere fettprosent. En blanding av styrketrening og utholdenhetstrening er bra, både for fettprosenten og for helsa. I forhold til hva som er sunt så er det vel fremdeles sånn at det er de gode gamle kostholdsrådene som gjelder, variert kost, med innslag av kjøtt, fisk, grønnsaker, korn osv. Det innlysende er vel at godteri og junkfood er det dårligere alternativet til den norske husmannskosten. Bortsett fra det er det kalorier inn vs kalorier ut som gjelder. Når det kommer til utholdenhetstreningen så er det vel sånn at en langkjøring forbrenner mer under selve økta, men ved intervalltrening så er etterforbrenninga mye høyere. I tillegg er intervalltrening mer effektivt når det kommer til å øke utholdenhetsprestasjoner og vo2max, særlig ved treningsstart, noe som senere kan øke prestasjon og effekt på langkjøring og intervaller. Men det går også an å kjøre feks en intervall-økt og en langkjøring om du planlegger å løpe to ganger i uka. Det viktigste er å ta hensyn til psykologiske faktorer som feks motivasjon, og da mener jeg motivasjonen til å gjennomføre. Det hjelper lite å skulle løpe harde intervaller to ganger i uka, om du hater det og ikke er motivert til å gjennomføre. Da er det viktigere med lystbetont trening som du faktisk gjennomfører. Lurer du på noe mer konkret så er det bare å spørre.
 9. Dorian Yates hadde vel lavt volum, men ekstremt høy intensitet(altså tung belastning). Når det har sagt, og du får unnskylde meg om jeg husker feil, men holder du ikke på med en vektnedgang? Og hvis så er tilfelle, så kan man jo ikke forvente seg gull og grønne skoger med styrkeøkninger hvis man slanker seg, da skal man vel stort sett være fornøyd om man klarer å bevare styrke? Og særlig ikke på kun 4 uker. Husk at styrke er ikke en lineær prosess. Igjen, når det er sagt, så er nok kvaliteten på den treninga du gjennomfører viktigere enn at det er mange kule fancy øvelser. Er det sterkere du vil bli, så bør du heller analysere øvelsene dine, se etter svakheter, og velge ett arsenal av øvelser som angriper svakheter, noe som gjør at effekten av treningen din blir betraktelig større enn å kjøre biceps curl for å kjøre biceps curl.
 10. Jeg syns nå det virker helt ok, for min del ser det ikke ut som ett veldig stort volum. Du må tenke arbeid per muskelgruppe, ikke totalt arbeid. Så i løpet av en trening så har du kanskje ikke løfta så veldig mye på feks skuldre. Beina tåler jo også mye mer juling. Høy treningsfrekvens har jo vist seg å produsere veldig gode resultater, man gjør mindre hver økt, men oftere. Hvis man da treffer med volumet i forhold til restitusjon så er jo høy frekvens i og for seg bedre. Med tanke på oftere stimulering av proteinsyntesen. Proteinsyntesen peaker etter ca 24 timer, og er nesten tilbake til normalt etter +-36 timer, så optimalt vil man jo trene akkurat nok til at man er restituert ferdig etter 36 timer, for så å begynne på nytt. Men nå vet jo ikke jeg hvor mange sett/reps du har, og hvilke belastninger du løfter på, og treningsbakgrunnen din osv. Høyere frekvens under diett er nok kanskje bedre, nettopp fordi man kan ha mindre volum hver økt, men flere økter, som gjør det lettere for kroppen å hente seg inn når kroppen allerede er på underskudd. Men vitenskapen bak det er jeg ikke 100% sikker på. Men en lett måte å sjekke det på er jo bare å regne ut totalvolumet ditt på en uke med ditt gamle treningsprogram, og totalvolumet ditt på en uke med Menno. Så ser du jo fort hvor mye/lite som skiller.
 11. Hva er problemet da, hvis det fungerer? Det er ikke så mye volum på hver muskel.
 12. Her har du alle øvelsene du trenger for å stramme opp maska, Mens du er i gang så kan du også utfordre deg selv med denne treningsformen her:
 13. De beste to kaloribombene jeg har brukt til frokost når det er ekstrembulking er: Nr 1: Ca 160g havregryn, ca 5dl helmelk, ca 60-70g peanøttsmør og ca 100g jordbærsyltetøy. Da snakker vi omkring 1500 kalorier. Nr 2: 4-5 brødskiver med masse peanøttsmør og nugatti og 4-5 glass med helmelk. Vær generøs med peanøttsmør og nugatti. Her snakker vi rundt ca 2500 kalorier.
 14. Det er ikke noe mer praktisk enn å spise grønnsaker. Folkeopplysningen gjorde ett forsøk på Spirulina, og fant overraskende nok ut at det vil gi deg mer nytte og spise litt kål hver dag. Kål, som man får til 6kr/kg, kontra spirulina til 1300kr/kg. Supermat er ikke noe fantastisk produkt som gjør underverker mer enn andre grønnsaker, men det er ett fancy navn, det høres lukerativt ut. Det er nok mer enn psykologisk effekt basert på at tror på produktet, og derfor innfris også forventningene som er plantet i deg angående produktet.
 15. Jepp, SNS trenger karbohydrater for å være optimalisert! Så TS, du bør nok vurdere å innføre karbohydrater tilbake til kosten, men du kan gjøre det gradvis over tid, isteden for å total-omvende på dagen. Feks begynn å legg til karbohydrater rett etter trening i starten, og så øker du antall måltider med karbohydrat over en periode på 4 uker, hvor du da vil ha 4-5 måltider dagen med karbohydrater.
 16. Det viktigste i starten er ikke innholdet i treninga de, men at du syns det er gøy, og at du er motivert til å fortsette å gjøre det. Det hjelper lite om Arnold setter opp verdens beste treningsprogram til deg, men du bare trener det i 4 uker før du er dritt lei Derfor er det også lurt å begynne litt rolig, og heller øke mengden etterhvert som man kanskje får mersmak! 15 minutter med effektiv trening kan fort tilsvare 60 min med dassing, så fortsett sånn du gjør. Så kan du etterhvert feks ordne deg tyngre kettlebells, bytte ut øvelser, eller legge til øvelser. Turkish get-ups er forresten en kanon kettlebell-øvelse!
 17. Nå er det heldigvis sånn at hvis man trener det man kaller maksimal styeketrening så vil muskelen øke i tverrsnitt. Det betyr at du slår to fluer i en smekk. Det er i hovedsak to måter å skape hypertrofi på, mekanisk drag(tunge vekter) og metabolsk stress(mange reps). En større muskel er en sterkere muskel. Men ved tung styrketrening kan man også fremkalle små forandringer i aktivering av muskelfibre og fyringsfrekvens. Men som nybegynner ville jeg kanskje fokusert på litt styrke, for det danner grunnlag for å trene metabolsk stress på høyere mekanisk drag. Altså trene flere reps på tyngre vekter. Da får man i pose og sekk.
 18. Det er mange måter å bli sterk på, det viktigste er at du syns det er gøy slik at du har kontinuitet i treninga. Et markløft program trenger ikke være avansert, og så lenge man legger inn progresjon og variasjon over tid får man som regel resultater. Det er derimot enda mer effektivt å trene øvelser som styrker svakheter i løftet, slik at treningen blir mer effektiv uten at det blir tyngre eller tar lenger tid. Jeg kan sette opp et program til deg hvis du vil. Send meg evt en melding 😊
 19. Tren tungt, hardt, ta testo, igf-1 og insulin til det tyter ut av øra på deg og spis som en hest.
 20. Broscience: 50% fact, 50% magic, 100% result Er nok mange fasiter, men generelle retningslinjer og prinsipper må være tilstede for at treningen skal gå noen vei. Problemet er jo at folk overkompliserer noe som egentlig er veldig lett, de vikler seg inn i alt som er vanskelig, de forstår det feil, de mistolker noe som blir sagt, og de skaper alternative sannheter som presses videre til neste kompis i rekka. I eksempelet alle som skal trene treningsprogrammet til Phil Heat tar ikke høyde for at Phil Heat også ikke bare spiser 'proteinpulver'. Det er litt som om jeg skulle prøvd å forstå kompleks kvantefysikk uten noen kvalifikasjoner, uten engang å kunne mer enn gangetabellen, for så å skulle videreformidle det jeg lærer til nestemann. Det ligger i korta at noe informasjon uteblir, noe informasjon er feil, noe informasjon er svada og litt av infoen er riktig.
 21. Det er mye feilinfo ute å går. Særlig når de som deler info ikke klarer å være kildekritiske, og tar alt for god fisk. Avsporing https://www.nrk.no/ho/verdens-sterkeste-trener-seg-svakere-1.13301444
 22. Et av problemene med, særlig dette med råd er jo at når de store sterke gutta kommer og gir råd, så er disse besserwisserne enige i det de står og hører, men så fort man snur ryggen så står de å gjør det du akkurat rådet dem ikke og gjøre. For så klart vet disse gutta som benker 45kg, og som har 30 sett bryst hver trening, best. (ingenting feil med å benke 45kg, men heller at man skal trene alle assistanseøvelsene som fins istedenfor å trene benk til man blir sterkere) Det er nok litt av problemet, at man prøver å gi råd, dem blir ikke mottatt, og da kan man like godt spare seg bortkastet tid og la vær. Har selv rivd tak i noen folk og gitt tips, og brukt lang tid på å forklare hvordan osv osv. Men i de fleste tilfeller så vet dem bedre selv. Det er kult når man møter folk som er litt ivrige på å høre og som tar til seg det du sier, men dem blir det færre av.
 23. Jeg ville nok kjørt ett annet program enn det han gjør, først og fremst fordi du har mye potensiale å hente på å trene hver muskel mer enn en gang i uken. Jeg ville kjørt en to-splitt, to til tre ganger i uka, kanskje begynt med to gjennomganger og heller øke til 3 de ukene du føler for å trene litt mer. Jeg ville lagt opp til å kjøre feks bein, rygg og biceps på dag 1, bryst, skuldre og triceps på dag 2, fri på dag 3. For så å kjøre bein, rygg og biceps på dag 4, og bryst, skuldre og triceps på dag 5. Da har du øvelser som overlapper hverandre litt. Du kan også feks på dag 1 kjøre litt andre øvelser enn på dag 3, da får du mye variasjon og det er lettere å holde motivasjonen oppe. Du trenger ikke mer enn 2 øvelser per muskel. Hvis du skal kjøre benkpress på både dag 2 og 4 så kan det bli tungt å skulle øke med 1 rep hver gang. Da kan det være bedre å feks ha dag 2 hvor du fokuserer på å øke vekten, og dag 4 hvor du øker en rep. Feks dag 2 er fast 3x3 benkpress med 2,5kg vektøkning hver gang, og dag 4 starter med 3x8 med fokus på å øke med en rep opp til feks 12 reps, før du starter på 3x8 igjen med høyere vekt. Det viktigste du kan gjøre er å ha tålmodighet, det tar lang tid å bli sterk og stor. Dilemmaet er jo, skal du bli en del sterkere på 12 uker, eller vil du bli veldig mye sterkere på ett år.
 24. Til oppklaring så er det lurt å øke enten reps eller vekt fra gang til gang, ikke begge, da holder ikke skuta lenge. Fullkropp fungerer bra, det samme gjør splitt. Hvis du er ny til styrketrening så gjelder det å prøve litt og finne ut hva som passer for deg, nytter ikke å kjøre fullkropp 3 ganger i uka hvis du synes det er dritkjedelig, da er det bedre å kjøre bro-split. Det hjelper ikke hvor bra og kult treningsprogram man har hvis ikke man gidder å trene det, så du må gå i deg selv og tenke over hvor mange dager i uka du kommer til å gidde å stå på gymmet å flytte jern.
 25. Det avhenger jo av aktivitetsnivå og hvor godt trent man er fra før av. Du kan ligge på 1500kcal og få rask nedgang, problemet er at noe av vekta man mister kan være muskler også. Det er ikke vekta man hovedsakelig bør endre på, men kroppssammensetning. Det betyr at hvis du ligger på feks 2500kcal om dagen, i tillegg til at du trener, så kan du gå ned i fettprosent, og øke i muskelmasse, gitt at bmr'en din er riktig. Det gjør at man også kan spise litt mer og kose seg litt mer, 1500kcal dagen blir fort veldig magert, og man kan bli gående sulten en del.
×
×
 • Create New...