Gå til innhold

Hjelp til diett?


ikkeibruk10

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sånn du beskriver det mtp prioriteringer og motivasjon så tror jeg ikke en "diett" blir riktig for deg, heller en livsstilsendring der du faktisk trener hele kroppen og spiser mer og sunnere mat.

Jeg tror ærlig talt ikke på folk som ikke har tid til å lage mat, det handler om hvordan en bruker tiden sin og hva en handler inn.

Det er mange som jobber og går skole og har familie og likevel får til å både trene og spise riktig :)

Det starter på butikken, handle mat du bet er bra - for jeg regner med at du er innforstått med at "rene" matvarer som kjøtt, fisk, fugl, egg, frukt og grønt, havregrøt, proteinrike meieriprodukter(kesam/cottage cheese/skyr) og ris er bedre enn fiskeboller, kjøttkaker, frossenpizza, ferdigmiddager, posemat, sukkerdrikker og gatekjøkkenmat.

En kan feks steke opp en stor pose kyllingfilet og fryse ned, ha oppkuttet salat i kjøleskapet og koke noe ris - og vips har du måltider for en hel eller halv dag. Havregrøt med cottage cheese og frukt/bær tar heller ikke lang tid å lage og trenger heller ikke noe mer enn en vannkoker/micro

Er en på farten kan en likevel gjøre gode valg ved å kjøpe speltlomper, salat og en pakke skinke eller laks og lage seg wraps.

Det finnes utallige tråder her på forumet som handler om akkurat det samme og i tillegg gir deg tips om retter, bare se på bildetråden her på forumet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Først til den infoen du starter med: Da du har en bmi på rundt 20.6, skal du under ingen omstendigheter ned i vekt, så jeg håper ikke at du planlegger det. Jeg har mest tro på et variert kosthold med mye forskjellig mat, så jeg spiser brød med mange sorter pålegg, samt både potet, ris og pasta, samt grønnsaker og belgfrukter til middag. Fisk, kjøtt og kylling til middag, men også karbonader, kjøttkaker o.l. en gang i blant. Min holdning til mat er at man kan spise alt som er spiselig, men kanskje holde farsemat, gatekjøkkenmat o.l. på et anstendig nivå. Med andre ord er Statoilpølse og pizza sjeldenheter her i gården, mens karbonader og kjøttkaker, samt lignende i f.eks fiskeprodukter kan jeg spise inntil 1-2 ganger pr uke. Brus og godterier anbefales som kjent ikke mer enn en sjelden gang. Anbefaler deg å prøve kyllingfilet fra first price! Steker du opp en pose og fryser det ned, har du mat i flere dager. Prøv gjerne også frossen torskefilet med potet, sjalottløk, grønnsaker og soyasaus, samt laksefilet med f.eks ris eller potet og selvfølgelig masse grønnsaker. Mye synsing her kanskje, så valget er ditt. Må jo nevne frukt også, som bør være en selvfølge! Håper du får til å holde et sunt kosthold og ønsker deg lykke til fremover : )

Hilsen

Gøran

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har faktisk aldri eller lite tid, er borte fra halv 7 om morgenen til halv 12 på kvelden hver kveld mandag-fredag, bortsett fra onsdager.. Det vil si 7 timer hjemme, og de må gå til dusj og søvn, rekker ikke noe annet:|

Da setter du av en time på onsdag og en time på søndag til å lage matpakker for ett par-tre dager fremover. Så supplerer du med brukbare ting i butikken. Voila!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...