Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hallo! :)

Jeg har brukt proteinpulver i ca. 3 måneder, i tillegg til at jeg bruker å spise egg, kylling og fisk. Bruker da proteinpulveret Chocholate heaven (med sjokoladesmak) fra proteinfabrikken. Jeg bare lurte på om man burde ha ulike proteinpulver for å variere litt mellom type protein? Ser at det finnes ulike typer, som casein, whey osv? Hva burde man da velge? Er det forskjell? :-) Huff, håper ikke dette var et dumt spørsmål... setter utrolig stor pris på svar! :-D

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22286-hvordan-type-protein/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Litt uenig med eirich. Jeg anbefaler deg, så fremt du tåler det, å bruke et proteinpulver basert på melk (altså myse/whey eller kasein eller begge deler) fremfor f. eks erteprotein, soyaprotein og lignende. De aller fleste proteinpulvere er basert på melk, så det er uansett naturlig at det er det du velger :) Kasein og myse utfyller hverandre med tanke på opptakshastighet, så dersom du finner et med begge deler som smaker digg så er det supert. Du skal jo drikke det også :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22286-hvordan-type-protein/#findComment-801911
Del på andre sider

Hovedforskjellene på proteinets kvalitet er vel opptakelighet, og rett og slett hvor mye annet rart som er blandet sammen med pulveret. Teorien er at kroppen bruker lengre tid på å ta opp for eksempel kasein og at myseprotein absorberes raskt. Det fins hauger av teorier rundt hva man skal/ikke skal forsyne seg av, og hvilke tidspunkter som er gunstig i forhold til alt fra trening til søvn. Det får det hele til å virke litt vanskeligere enn det er. Men, hvis du vil lese kort rundt forskjellige typer proteiner så er denne siden fin: Proteiner | Kosttilskudd | Proteinpulver

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22286-hvordan-type-protein/#findComment-801912
Del på andre sider

Gjest Jester

Vil bare poengtere siden Indiska gjorde meg oppmerksom på dette, at jeg snakket om Whey/Kasein slik trådstarter gjorde, ikke erte eller soyaprotein m.m. Siden hun kun nevnte de to var det det jeg svarte på/om :)

Så om vi snakker melkebasert så mener jeg det samme, smak og pris er viktigst, ikke sammensetningen i % ene eller det andre. (Her sier det seg også selv at soya og erteprotein smaker guano og verre ting)

Ellers:

Totalt proteininntak er det viktigste (1,2-2g/kg kroppsvekt). Alt annet er underordnet.

(y)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22286-hvordan-type-protein/#findComment-802047
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...