Gå til innhold

Kan jeg begynne å fokusere på muskler nå, eller fortsette vektnedgangen?


Maesp

Anbefalte innlegg

Etter et irriterende platå, har jeg brått gått mistet to kilo til, og har nå gått ned 16 kilo! Fantastisk følelse :-) Jeg har ønsket å gå ned i vekt før jeg begynte å fokusere mer på å bli sterkere og få mer muskler (trener allerede styrke, men med ganske stort kaloriunderskudd går det jo litt treigere på den fronten føler jeg). Det jeg er usikker på er om jeg bør gå ned noen kilo til, eller om det er lurt å begynne å fokusere på styrke nå. Veier 64 kg og er 170 høy. Har fortsatt litt ekstra fett her og der, men målet har jo vært en sunn, stram kropp, og ikke å bli så tynn som mulig. Målet var i utgangspunktet å gå ned 15 kilo.

Noen med litt kunnskap som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Synes absolutt du kan begynne å fokusere på økt muskelmasse nå. Med litt mer muskler vil du uansett stramme opp og det lille ekstra fettet vil både synes mindre og om du ikke øker vekten for raskt igjen så vil du sannsynligvis kunne redusere fettprosenten mens du bygger muskler også.

Øk energiinntaket gradvis opp mot og til gjerne litt over vedlikehold. Gjør du små justeringer underveis vil du unngå unødvendig fettlagring når du øker kaloriene.

Gratulerer med bra vektnedgang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Generelt er det lurt å begynne vektoppgang fra et så "leant" (10-12% kroppsfett) utgangspunkt som mulig slik at du har motivasjon til å legge på deg ytterligere fettmasse (motivasjonen kommer av at man ser chubby ut i et kortere tidsrom). Det gir også bedre insulinsensitivitet og muligens bedre muskel:fett-partisjonering. Mange anbefaler å gå fra 10%~ til 15%~ for så å deffe og gjenta.

Men i praksis har det kanskje ingenting å si og er masturbatorisk minutia-fetisjisme som fremmer "spinning of wheels".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg har håpet på, litt lei vektnedgang kjøret ;) Problemet er nok litt at jeg fortsatt føler meg veldig stor, hodet har ikke fulgt helt med. Burde kanskje lagt ut bilde for at noen andre kunne vurdert om det er litt vel mye fett fortsatt, men vet ikke helt om jeg tør...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...