Gå til innhold

Ryggproblemer/lumbago + mer - Alternativer til strake markløft? Benkpress?


Wic

Anbefalte innlegg

Hei:)

Har slitt med en "dårlig" rygg i veldig mange år. Har vært hos utallige kiropraktorer, naprapater og leger, men aldri fått noe konkret svar på hva som er galt. Har fått teorier om f.eks. mikrofraktur i ryggen(brukket rygg:p), feilstilling i bekkenbenet osv..

Har i tillegg fått begge skuldrene ut av ledd. Venstreskulderen ble aldri satt på plass igjen, så den har da grodd på et stykke lengre ned:p Det var visst noen bøyde bein, pianotangenter osv.. Sliter da med at jeg løfter ujevnt, samt vrir kroppen i alle mulig retninger.

1.Har nå planer om å starte på PHAT programmet. Ser der at det er inkorporert

strake/rumenske markløft(Noen som egentlig vet forskjellen?) i dette programmet. Jeg vet at man kan skifte ut øvelser etc., så spørsmålet er, hvilken alternative øvelser anbefaler dere?

2. Bør jeg slutte helt med pressøvelser med stang? Eller er det noe jeg bør bare trene videre med for å vende skuldrene til dette? Skal sies at jeg ikke får direkte vondt av det, men føler bare at jeg ikke får utløp for "styrken" jeg forhåpentligvis har. Mulig jeg bare tror for godt om meg selv også:p Noen som har lignende erfaringer?

Blir også særs vanskelig å få til noen ordentlig lateral raises med skuldrene, da løftebanen må være forskjellig fra arm til arm:p

Setter pris på tilbakemeldinger med råd eller lignende erfaringer. Om noen formuleringer skulle være dårlige så si ifra;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Forstår ikkje heilt problemstillingen når det kommer til rumensk mark (n) Når det kommer til press øvelser så kan du jo kjøra en side av kroppen om gangen, fungerer meget bra og du får en del ekstra kjerne utav det (y)

Er nok litt dårlig formulert "problemstilling" fra min side :S. Jeg har en tendens til å slå opp ryggskaden når jeg tar øvelser som involverer mye korsrygg. Kan starte på relativt lette vekter å jobbe meg oppover, men tilslutt så ryker ryggen uansett. Så er jeg sengeliggende i to uker for så å starte på scratch. Er forøvrig nøye med teknikk når jeg tar øvelser som involverer mye korsrygg. Har en treningskamerat som er veldig " nazi" på det, og man slipper ikke unna. Noe som forøvrig er bra:)

Hvordan vil f.eks hip thrust fungere som erstatning for rumenske markløft?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vrang rygg jeg også, kjørte strake markløft og ble sengeliggende. :p Coachen min fikk meg til å bytte ut øvelsen med liggende lårcurl, tar det med manual siden vi ikke har apparatet på gymmet.. Nordic Hamstrings skal visst være ålreit også, men kan gå litt hardt på knær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...