Gå til innhold

Når man jobber nattevakter...


Dr.Andreas

Anbefalte innlegg

Har ett yrke som krever at man går endel nattevakter. Dette medfører jo at man snur døgnet til tider, og at man av egen erfaring ikke får i seg nok næring i løpet av natten, samt at man havner litt i bakleksa når det gjelder søvn. Ikke er det særlig motiverende å stikke på treningssenteret etter 16 timer på jobb heller.. Er det noen andre som har erfaring med nattevakter og trening, samt hvordan man skal spise fornuftig og nok i løpet av natta? Takker for svar!:sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg "hører litt på kroppen" som det så fint heter, trener hvis jeg har sovet greit og har energi til det, men drøyer det om jeg er sliten. Når det gjelder mat spiser jeg endel frukt og nøtter og gjerne en skyr :) Pleier også ha med middagsrester hvis jeg tror det kommer til å friste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest noen123

jobber av og til nattevakter (2400-0600). pleier ikke å spise så voldsomt mye, men det blir litt iløpet av natta for å holde energinivået oppe, stort sett frukt/cottage cheese/kesam.. relativ lett mat. lever ikke etter noe fancy spisemønster og spiser det som passer, når det passer.. når det kommer til kaloritellinga så teller jeg fra døgn til døgn. (00.01 - 23.59).

ang. treninga så er det som StineB sier, lytt til kroppen, men det er ofte slik at det kun gjelder å komme seg over dørstokkmila, gjelder ihvertfall ofte for min del. det er ofte de dagene det er tungt å komme seg på trening at man virkelig har de gode øktene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jobbet rundskift i noen år, aldri problem å trene etter både 8- og 12 timers nattskift og i overgangshelger. Selvfølgelig viktig her å lytte litt etter kroppen men en blir trøtt på en annen måte en "dagtidstrøtt-etter-jobb", så kan være en litt større kneik å komme over noen ganger, må bare å våkne nok til å komme seg ned på senteret noen ganger ;)

På nettene pleier det å gå i litt frukt, CottageCheese, magert kjøtt og grønnsaker, hjemmelaget grønnsakssuppe og lignende. Unngår tung mat. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber nattvakter nå og har gjorde det når jeg var i Afghanistan. Ta med en shaker på jobb, eller en god matpakke. Skal vel ikke ha noe og si om man jobber på natta eller dagen når det gjelder og få i seg mat? er jo tilgjengelig uansett :D Kan være veldig hat og komme seg på trening etter en nattvakt, men blir fort en vane så bare hopp i det :) Eller legge seg rett etter jobb og stå opp litt tidligere så du kan trene før jobb ( det var stort sett det jeg gjør/gjorde når jeg var i sandkassa )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber kun natt. Fungerer noen ganger å trene rett etter jobb, men er vell hardt..sp står opp i 17 tida og trener. Mat.Tja. det jeg spiser på dagen. Men lettere muligens. Dvs en del salat,sjyr. Men har også med middagsrester til tider. Den evige snuinga frem og tilbake med døgnet sliter meg ut til tider, så hender jeg driter i å snu så kraftig. Men har jeg fri mer en 3 dager prøver jeg å snu. men jeg trener kl.3 å jeg om jeg har fri og jeg føler det går..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 5 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...