Gå til innhold

Styrketrening eller kardio for vektnedgang?


Kardola

Anbefalte innlegg

Kort om meg:

Har trent av og på siste 10 år. Definitivt mest av. ;) Har endelig klart å holde på med treningen 2-3 ganger pr uke over noen mnd og har fått litt rutine på ting. Vil ned 10-12 kg.

I dag trener jeg for det meste styrketrening, men sper på med litt spinning innimellom. Jeg har god plass til flere muskler, men i hovedsak er det viktigst å gå ned i vekt (miste fett), og jeg er derfor usikker på hvordan jeg best burde trene.

Om man trener styrke, får man jo en høyere forbrenning (so they say) og man mister jo også fett på denne måten, men det er kanskje enda mer effektivt å bare trene kardio av typen spinning/squash f.eks? Jeg innbiller meg f.eks at kardiotreningen på en måte "dreper" styrketreningen og at man får best effekt av styrketrening om man KUN holder seg til det?

Jeg er ganske sikker på at det ligger litt muskler under spekket, og selvom jeg på ingen måte har noen voldsomme muskler, så tror jeg ikke det hadde sett så halvgærnt ut om jeg fikk vekk litt fett. Med andre ord er det ikke kjempeviktig å bygge mer muskler pr dags dato, det viktigste er å kunne gå ned noen kilo, slik at alt slitet syntes. :D

Har dere noen tanker om hvordan jeg burde gå frem her?

Styrke? Kardio? Ja takk begge deler?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Styrke eller kardio for vektnedgang?

Mat sier bare jeg.

Med mer muskler på kroppen, forbrenner man mer. Om man har fett på utsiden av musklene vil man jo ikke få bort dette ved mindre man ligger på underskudd av kalorier, uansett hvordan man vrir og vender på det. Men med styrketrening kan du forme kroppen din, mens med kardioen går fettet sin vei ;) Så en kombinasjon er jo det beste. Bare ikke overdriv cardioen, som så mange jenter gjør :p hehe. Been there done that.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mat er selvfølgelig viktig, ingen tvil om det. :)

Men så er det jo sånn (som du også nevner) at man må ha kaloriunderskudd for å gå ned, men man må jo også ha kalorioverskudd for å kunne legge på seg muskler.

Dermed skulle man kanskje tro at styrketrening ikke fungerer veldig bra for å gå ned i vekt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ifølge foredragsholderne på idrettshøgskolen, så var det ikke helt konsesus om dette, men de fleste holdt en knapp på kardio for å gå ned i vekt, men de understreket også at man samtidig burde benytte minst 2 timer fordelt på minimum 2 dager i uka på vektrening, for å beholde eller øke styrken. Selv er jeg ikke i tvil om at det går mye raskere med kardio og vekttrening enn bare en av delene alene, dessuten er det svært vanlig å miste muskelmasse om man ikke trener styrke samtidig med vektnedgang.

Tanken om at kardio "dreper" vekttreningen er begrunnet, men da skal man kjøre mye kardio. På vårt senter har vi en kvinne som løper 12 på 50 minutter på formidagen, og som kjører bortimot 20 sett på bena om kvelden. Hun veier nå 69 kilo konkuransedeffet og har 90 kg i bøy og 110 i mark som pers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...