Rodolfo Skrevet 24. april 2013 Del Skrevet 24. april 2013 Debatten raser vel ikke så hardt lenger, men jeg husker at Fedon ble hudflettet i de fleste medier i 2003 da han mente vi spiste uforholdsmessig mye korn og poteter her i Norden, Norge spesielt. Er korn så farlig da? Hva faenskap kan skje om vi spiser 6-8 grove brødskiver pr dag? Med smør og godt med pålegg på? Er det skadelig? Får vi i oss alvorlige mengder med fytater og lektiner og jeg vet ikke hva, eller er det stivelsesmengden som får bukspyttkjertelen vår til å jobbe overtid? Er korn, i form av brød, eller müsli skadelig, farlig, eller ganske ok? Noe av det beste jeg kan få, er ordentlig gode rundstykker, med meierismør og nøkkelost. Barndomsminne som gjør at det smaker som gull den dag i dag. Men det er sjelden jeg spiser det, rett og slett fordi jeg er usikker på dette området, LCHF`r som jeg er. Hva er riktig? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20370-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-de-som-kan-det-er-korn-farlig-egentlig/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 24. april 2013 Del Skrevet 24. april 2013 Som de fleste andre temaer innen ernæring så finnes det ikke en udiskutabel fasit på dette spørsmålet. De færreste har negative reaksjoner på korn i form av at de blir syke av det. Mange hevder dette, men det støttes ikke i studier. Enkelte kan derimot ha reaksjoner, eksempelvis cøliakiere, de mer irritabel tarm, inflammatoriske tarmsykdommer osv, men også blant disse gruppene er det store interindividuelle forskjeller. Ellers så kan det også for noen være lett å overspise på brødmat, ettersom det kan gi mye kalorier på lite metthet. For andre er dette igjen motsatt, og det påvirkes selvfølgelig også av hvilket pålegg man har, hvor mye pålegg man bruker osv osv. Jeg ser at dette blir mer tanker og kvalifisert synsing rundt tema, og du får nok langt mer bombastiske svar av andre her inne Lloyd og Espen Espelund 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20370-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-de-som-kan-det-er-korn-farlig-egentlig/#findComment-746934 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodolfo Skrevet 24. april 2013 Forfatter Del Skrevet 24. april 2013 Var det jeg ante, at det ikke finnes en fasit. Men rent personlig med dine kvalifikasjoner og utdanning, mener du om mengden lektiner og fytater eller "hva det heter"? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20370-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-de-som-kan-det-er-korn-farlig-egentlig/#findComment-746949 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 24. april 2013 Del Skrevet 24. april 2013 Var det jeg ante, at det ikke finnes en fasit. Men rent personlig med dine kvalifikasjoner og utdanning, mener du om mengden lektiner og fytater eller "hva det heter"? Med mindre man baserer hele kostholdet sitt på korn, så har det hvertfall ikke så store konsekvenser for selve næringsopptaket. Men det foregår en del spennende forskning på dette med lekk tarm blant annet, så det er ikke godt å si hva man kommer til å finne ut om sammenhengene her Espen Espelund og jallajalla 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20370-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-de-som-kan-det-er-korn-farlig-egentlig/#findComment-746961 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodolfo Skrevet 24. april 2013 Forfatter Del Skrevet 24. april 2013 Med mindre man baserer hele kostholdet sitt på korn, så har det hvertfall ikke så store konsekvenser for selve næringsopptaket. Men det foregår en del spennende forskning på dette med lekk tarm blant annet, så det er ikke godt å si hva man kommer til å finne ut om sammenhengene her Tusen takk - da tar jeg sjansen på å nyte mitt barndomsminne litt oftere Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20370-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-de-som-kan-det-er-korn-farlig-egentlig/#findComment-746963 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.