Gå til innhold

Proteinpulver


2bias

Anbefalte innlegg

Har nå gått på proteinfabrikken sitt pulver i ca. 1 måned bak ryggen på mine foreldre:unsure: . De vet ikke at jeg går på pulveret, og temaet ved middagsbordet er ofte proteiner og kosttilskudd, nå som jeg har blitt helt hekta på styrketrening. Problemet er at de er helt imot kosttilskudd. Her om dagen leste de dette i Dagbladet:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Det er meget vanskelig å få i seg for mye protein via kosten. Proteinrike matvarer har nemlig også svært høy metthetseffekt og stort inntak kan derfor gi kvalme, sier dr. Fedon Lindberg.

Bruker du derimot rent proteinpulver som tilskudd eller shake er det faktisk mulig å få i seg for mye av denne viktige byggesteinen.

- Kroppen lagrer ikke aminosyrer til senere bruk, så alt overflødig protein vil enten bli langsomtomdannet til blodsukker eller lagret som fett. For mye protein vil også til en viss grad stimulere insulinproduksjonen ved at enkelte aminosyrer fremmer utskilling av insulin, sier Lindberg.

For mye protein kan også belaste nyrene.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De sa at jeg måtte aldri finne på å starte med proteinpulver og slikt "dritt". Faren min mente at 1,6g pr. kg er akkurat nok, og om du får i deg mer enn dette lagres dette som fett eller blir omdannet til blodsukker. Jeg lurte derfor på om dette er baaare bullshit, eller om det er noe man bør ta til seg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det lagres jo ikke som fett med mindre du får i deg mer kcal enn du forbrenner :)

På lik linje med fett og karbohydrater der. Og ja, overskuddet av protein vil bli brukt som energi (dvs. omdannet til glukose), altså forbrent på lik linje med karbohydrater.

Det er ikke sånn at om du får i deg mer protein enn det du trenger vil du få større muskler altså :cool: Du sikter ikke til det, men bare sier det :headphone:

Om du får i deg mer proteiner du trenger, og du likevel får i deg det du skal ha av fett, mineraler og vitaminer er det ingen fare.

Det med nyrene er veldig omdiskutert, og skal ikke si noe for sikkert her, men mener du må spise sinnsykt mye protein for at det blir negativt for nyrene. Eller at du har en nyresykdom, er syk el. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...