Beeba Skrevet 13. mars 2013 Skrevet 13. mars 2013 Har akkurat fått boka til Kristine Weber i posten, og ser at den inneholder en del oppskrifter med mandelmel. Jeg er dessverre allergisk mot dette, og lurer derfor på om noen av dere har et godt tips til hva jeg kan erstatte mandelmel med, men likevel beholde en viss god smak på bakevarene Tuuuusen takk for all hjelp Siter
Kristin Charm Skrevet 13. mars 2013 Skrevet 13. mars 2013 Du er allergisk mot kun mandler, eller andre nøtter også? Sesammel, peanøttmel, kokosmel, fiberfin, bokhvete, speltmel og bakepro er alle eksempler på mel som kan erstatte mandelmel, men mange av de vil kreve litt blanding og miksing for å få et godt resultat. Siter
Beeba Skrevet 13. mars 2013 Forfatter Skrevet 13. mars 2013 Du er allergisk mot kun mandler, eller andre nøtter også? Sesammel, peanøttmel, kokosmel, fiberfin, bokhvete, speltmel og bakepro er alle eksempler på mel som kan erstatte mandelmel, men mange av de vil kreve litt blanding og miksing for å få et godt resultat. Å, tusen takk for raskt svar Jeg er allergisk mot mandler og hasselnøtter hovedsakelig, så alle disse andre typene du har nevnt burde jeg tåle fint Har brukt kokosmel i noe, men syns det ofte kan bli litt "grøtete". Er det et spesielt mel du vil anbefale som er noe tilnærmet mandelmel i "oppførsel"? Beklager hvis jeg spør dumt, er skikkelig dårlig til å lage mat skjønner du, hehe Siter
Kristin Charm Skrevet 13. mars 2013 Skrevet 13. mars 2013 Å, tusen takk for raskt svar Jeg er allergisk mot mandler og hasselnøtter hovedsakelig, så alle disse andre typene du har nevnt burde jeg tåle fint Har brukt kokosmel i noe, men syns det ofte kan bli litt "grøtete". Er det et spesielt mel du vil anbefale som er noe tilnærmet mandelmel i "oppførsel"? Beklager hvis jeg spør dumt, er skikkelig dårlig til å lage mat skjønner du, hehe Man må spørre for å lære :happy: Jeg ville nok gått for sesammel hvis du skal ha tilnærmet lik konsistens. Tror de tiltrekker seg noenlunde like mye væske og smaken er ikke så ulik heller. Personlig synes jeg sesammel kanskje har en litt mer "søtlig" smak, men det er ikke negativt heller Siter
Beeba Skrevet 13. mars 2013 Forfatter Skrevet 13. mars 2013 Man må spørre for å lære :happy: Jeg ville nok gått for sesammel hvis du skal ha tilnærmet lik konsistens. Tror de tiltrekker seg noenlunde like mye væske og smaken er ikke så ulik heller. Personlig synes jeg sesammel kanskje har en litt mer "søtlig" smak, men det er ikke negativt heller Ja, man lærer så lenge man lever Ok, supert, da må jeg prøve det Og igjen tusen takk for svar!! Kristin Charm 1 Siter
Opcode Skrevet 14. mars 2013 Skrevet 14. mars 2013 Jeg lurer også på om du kan erstatte det med malte solsikkekjerner om du tåler det. Det vil bli litt våtere/feitere, men det justerer du bare med væskemengden Beeba og Kristin Charm 2 Siter
Beeba Skrevet 14. mars 2013 Forfatter Skrevet 14. mars 2013 Jeg lurer også på om du kan erstatte det med malte solsikkekjerner om du tåler det. Det vil bli litt våtere/feitere, men det justerer du bare med væskemengden Det skal jeg tåle Takk for tips! Siter
Karine Skrevet 16. mars 2013 Skrevet 16. mars 2013 Malte cashewnøtter er knallgodt! Har laget nøttebunn med dette, og det ble fabelaktig :-) Beeba 1 Siter
Beeba Skrevet 16. mars 2013 Forfatter Skrevet 16. mars 2013 Malte cashewnøtter er knallgodt! Har laget nøttebunn med dette, og det ble fabelaktig :-) Det kan jeg tenke meg mmm Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.