Gå til innhold

Hvor mange ganger i uka bør man trene?


Sunniva86

Anbefalte innlegg

Jeg leser stadig vekk populære blogger der jenter trener gjerne 6-8 ganger i uka, inkludert både styrketrening og kardio. Jeg trener stort sett styrke 3 ganger og kardio 1 gang i uka. Jeg kjenner at jeg egentlig får ganske dårlig samvittighet når jeg leser disse bloggene og føler jeg burde trent mye mer! Men det har jeg ikke tid til, pga både jobb og at jeg vil prioritere andre ting.

Så da spør jeg; trener jeg egentlig for lite? Man leser ofte om at kvalitet er viktigere enn kvantitet, men jeg får inntrykk av at her gjelder begge deler. Så hvor ofte bør man trene hvis man er middels aktiv i hverdagen og har et sunt kosthold? Jeg skjønner at dette er individuelt, men er det virkelig bra å trene så mye som noen av jentene på disse bloggene gjør?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvor langt er et stykke?

Begge spørsmålene avhenger av litt mer informasjon :)

At andre bloggere trener så og så mye får være deres sak, kanskje det må til for at de skal nå deres mål eller så har de så mye tid til overs og ikke har stort mer fornuftig å gjøre - mulighetene er mange!

Det stemmer med "kvalitet over kvantitet", så ikke få dårlig samvittghet for at noen andre trener mer enn deg, langt ifra! ;) Stort sett så vil "sånne mennesker" jobbe mer mot seg selv enn å få så god fremgang. Jo mer er ikke alltids bedre eller raskere

Hva er ditt mål og hvilke begrensninger har du ift trening og kosthold?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he, godt å høre! Blir litt frustrert når jeg ser hvor flinke enkelte er. Men du har selvsagt rett i at man skal ikke sammenligne seg med andre enn seg selv.

Jeg har trent styrke i halvannet år og har hatt et generelt mål om å bli sterkere, noe jeg har hatt god framgang på. Nå derimot ønsker jeg å bygge litt mer volum, samtidig som jeg vil litt ned i vekt (bare 2-3 kg).

Jeg ligger på et kaloriunderskudd nå og spiser ca 1500-1600 kalorier per dag og litt mer et par dager i helgene. Jeg er lærer og jobber fra ca 0800 til 1700. Det blir mye gåing og ståing :p i løpet av en dag. Ellers klatrer jeg litt og prøver å bevege meg ved å gjøre nyttige ting, i steden for å gå en tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg svarer på tittelen.

Du bør trene minimum to ganger i uken for å få en effekt. Du får også en målbar effekt av en trening, spesielt som utrent – men har man litt ambisjoner bør man oppgradere dette til minimum 2, gjerne 3 økter. Fra 3 til 4 og fra 3 til 5 økter henter du ikke like mye - spesielt om du faktisk trener når du er på trening :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...