Signe Skrevet 26. februar 2013 Del Skrevet 26. februar 2013 lenge siden jeg har vært her nå, og det har å gjøre med utenlandsopphold og sykdom. Nå begynner de å finne ut av hva som er galt, og har fått en lang liste over hva jeg ikke skal spise, og en kan utvikle spisevegring av mindre... :/ Er det noen som kan hjelpe meg med inspirasjon på hva jeg kan lage til både lunsj og middag?? Kan ikke spise hverken gluten (heller ikke hvetestivelse), samtlige melkeprodukter, sukker og gjær. Skal også være forsiktig med løk... Kjenner at dette er en utfordring i hverdagen, og trenger litt inspirasjon til å få i meg god og næringsrik mat. Signe Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 26. februar 2013 Del Skrevet 26. februar 2013 Avocado og egg i alle former og fasonger! Fisk, kjøtt, kylling. Lag ditt eget lavkarbobrød med frø, nøtter og kjerner - finnes mange gode oppskrifter på nettet. Bli en mesterkokk og prøv uendelig med retter, både enkle og mindre enkle, tidkrevende og raske, og legg fra deg all demotivasjon grunnet intoleransene. De er der, det er ingenting du kan gjøre med dem, så arbeid med dem, ikke mot dem, og kos deg med all den maten du kan spise! Signe 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/#findComment-684713 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opcode Skrevet 27. februar 2013 Del Skrevet 27. februar 2013 Jeg spiser paleo, og det er naturlig fritt for alt det du nevner (bortsett fra løken da, men den er lett å unngå. Jeg bruker også melkeprodukter- det gjør ikke de "skikkelige" paleofolka) Anyways; med dette kostholdet så spiser du ren, for det meste ubehandlet mat. Du spiser ikke korn og ikke belgfrukter og du bruker ikke melk. Uten korn så blir det naturlig gjærfritt, for det er lite annet enn bakst man bruker gjær i. Jeg baker tidevis nøttebrød. Som pålegg kan du ha kjøttpålegg, fiskepålegg, syltetøy uten sukker. Du kan spise stekte egg, kokte egg, egg med kaviar, eggesalat. Wraps av salatblad fylt med kjøtt og grønnsaker. Lunch er enkelt å lage med ferdigskylt salat fra butikken og rester av laks/kylling/whatever, en god oljedressing, nøtter og frø på toppen. Middag er ren fisk/kjøtt/fugl og masse grønnsaker. Bruk fantasien. Som Kristin over her sier- kos deg med alt det du vet du kan spise Det er så sjukt mye god mat, og det at du føler deg rådvill nå er bare fordi du må legge om. Det er en big deal i starten å måtte kutte ut alt det du er vokst opp med å spise. Vi har jo alle fått matpakke med brød og ost siden dag 1. Jeg syntes også det var vanskelig i starten å vite hva jeg skulle spise "i stedet for", og jeg ble inderlig lei av stekte egg. Men etter en tid går det helt av seg selv. Kan også si at i oppstarten hadde jeg endel ubehag som naturlig følger med det å kutte karbohydrater fra kostholdet. Jeg var uvel, kvalm, sliten , hadde hodepine. Det gikk over etter ca 7-10 dager, og etter det har jeg følt meg helt topp hver eneste dag. Om du googler paleo så finner du masse info på nett. Har egentlig ingen spesiell side jeg anbefaler, så finn din favoritt om du vil. Lykke til Signe og Kristin Charm 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/#findComment-685023 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Signe Skrevet 27. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 27. februar 2013 takk for gode svar. Er langt mer optimistisk i dag, enn det jeg var i går Så dette går seg til. Paleo skal jeg helt klart sjekke ut. Spennende med litt andre tanker om mat og kosthold enn det som er mest vanlig. Igjen tusen takk. Og i dag har jeg bestemt for å se lyst på livet!! Planen nå, er å få maten på plass, og komme igang med trening igjen. Og plutselig er alt så meget bedre! Kristin Charm og Opcode 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/#findComment-685570 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 27. februar 2013 Del Skrevet 27. februar 2013 Og i dag har jeg bestemt for å se lyst på livet!! Planen nå, er å få maten på plass, og komme igang med trening igjen. Og plutselig er alt så meget bedre! Sånn skal det være! Lykke til, skal følge med i loggboken din (Så da er det bare å begynne å logge igjen :happy:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/#findComment-685650 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opcode Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Hva har du spist i dag da? Er litt nysgjerrig hvordan du tenke å gjøre ting fremover. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/#findComment-687244 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Signe Skrevet 28. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2013 Kan jo sprette innom å vise dagsmeny fra tid til annen om ønskelig. Ellers så kommer det kanskje i loggen min, når jeg kommer igang med trening igjen. I morgen skal jeg i hvertfall bortom å åpne abonomentet igjen, etter at det har vært fryst en stund. Frokost: Bokhvetegrøt med en god neve blåbær og 1 ss cocosa extra virgin Lunsj: pure av søtpotet og blomkål, omelettskinke og brokkoli Middag: poteter, flintstek i en slags saus og grønnsaker (middag hos mamma) Kveldsmat ble det dårlig med gitt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/#findComment-687412 Del på andre sider Flere delingsvalg…
RobbieLad Skrevet 28. februar 2013 Del Skrevet 28. februar 2013 Fruen har holdt seg unna det samme som deg i ett år nå. Ingen problem med mat i hverdagen, vi spiser mye av det samme hver dag. Under er noen måltider/produkter/stæsj foruten det vanlige: - søtpotet oppskjært i biter og stekt i ovn på 200 grader i en time. Mye olje og salt. - Karbonader/hakkebøf fra Rørosmat - Lag egne karbonader - Coop greske kjøttboller - Bjerke salami - Finsbråten leverposteier (hos store Meny butikker) - Ovnsbakt laks/torsk stekt i langpanne fylt med ferske grønnsaker - Lag egne knekkebrød - Lag egen sjokolade (du får kjøpt alle ingredienser til dette i helsekostbutikker) - Drikk Ramlösa/farris uten tilsetning for å få "kullsyrefølelsen" - Kims Traktor chips (potetgull) - Lag purre/mos av søtpotet/brokkoli/blomkål for å variere - Bruk bacon (se på innholdsfortegnelsene) i biter for å sette smak på kjøtt - Hvis du kan spise egg (det kan ikke fruen) så er det jo plenty med varianter av omeletter. Fri fantasi - Avocado med sprøstekt bacon - Blå pakke med smør Ikke se mørkt på det her i det hele tatt. Det er litt tilvenning i starten, så er du i flyten. Går lett som bare det. Lag alltid store porsjoner så du har rester til flere måltid. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/#findComment-687594 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Signe Skrevet 1. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 1. mars 2013 Tusen takk!! GOde tips er hjertlig velkommen! *noterer bak øret* Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18062-trenger-hjelp-til-inspirasjon-til-mat-ved-matintoleranse/#findComment-688206 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.