Lotte_ Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Har noen spm om mandelmel: Er det meningen at man skal bytte ut vanlig hvetemel med dette, og kun bruke mandelme? Har sett det i sammenheng med lavkarbo produkter, hva er fordelen med å bruke mandelmel? Siter
Robin CBB Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Mandelmel funker som en erstatning ja Eneste "fordelen" jeg vet om er vel at det er glutenfritt... Siter
sjokoladeprinsessen Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Mandelmel har høyt proteininnhold og lavt fettinnhold. Det lave fettinnholdet gjør baksten tørrere, så om du erstatter alt hvetemel med mandelmel blir det tørre saker. Tilsett/erstatt noe av det med f.eks kokosmel. Legg til fiberhusk. Kriweb.no har masse gode oppskrifter. Siter
RenateEvensen Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Kristine Weber har enormt mange oppskrifter ja! Jeg erstatter all mel med mandelmel i vafler, pannekaker og muffins. Fungerer kjempe bra synes jeg Siter
Robin CBB Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Trenger jo ikke erstatte alt, 50/50 med hvetemel og mandelmel funker det og, så lenge du ikke har noen form for allergi av hvete produkter eller noe Siter
nano Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Mandelmel har høyt proteininnhold og lavt fettinnhold. Det lave fettinnholdet gjør baksten tørrere, så om du erstatter alt hvetemel med mandelmel blir det tørre saker. Tilsett/erstatt noe av det med f.eks kokosmel. Legg til fiberhusk. Kriweb.no har masse gode oppskrifter. Spesielt siden hvetemel inneholder så mye fett... Men jo, det blir tørt med mandelmel så tilsett mer væske el.l. Siter
RenateEvensen Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Nei - behøver ikke erstatte alt, men i vafler og proteinpannekaker synes ikke jeg det gjør noen ting å bytte ut alt. Det skal jo tross alt ikke være så mye mel i det uansett. Men når det gjelder andre baketing kan det fort bli veldig mye - og veldig dyrt Siter
RenateEvensen Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Ellers bruker jeg også veldig mye havremel... Enten om du lager det selv av havregryn eller kjøper havremel =) Robin CBB 1 Siter
Robin CBB Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Det er jo greit mye billigere også. 750g havregryn koster vel 8,- og mandelmel koster ?? Siter
RenateEvensen Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 Det koster hele 80kr for 500! Havregryn er gratis i forhold! Siter
Robin CBB Skrevet 4. oktober 2012 Skrevet 4. oktober 2012 faen det er så stor forskjell ja... havregryn ftw Siter
CaraMella Skrevet 5. oktober 2012 Skrevet 5. oktober 2012 whuuut? Ikke fett i mandelmel??? Nøtter er jo omtrent bare fett? Eller er jeg heelt på vidda her.... Har prøvd å bake sånne sunne ting minst mulig, da jeg innbiller meg alle kcal i spess mandelmelet... Siter
Astriiiixxx Skrevet 5. oktober 2012 Skrevet 5. oktober 2012 om man absolut vil ha mandelmel, men føler at man blir rana av å betale den lattelig høye prisen produsenten skal ha, så kan man jo bare lage mandelmelet selv Siter
Robin CBB Skrevet 5. oktober 2012 Skrevet 5. oktober 2012 Caramella: er ikke mye av fettet fjernet fra mandelmel? Mener å ha lest ca 80% er tatt bort Siter
CaraMella Skrevet 5. oktober 2012 Skrevet 5. oktober 2012 Caramella: er ikke mye av fettet fjernet fra mandelmel? Mener å ha lest ca 80% er tatt bort Er det?? I alle typer man får kjøpt eller??? Siter
Linni91 Skrevet 5. oktober 2012 Skrevet 5. oktober 2012 Er det?? I alle typer man får kjøpt eller??? Alle er ikke fettredusert. Jeg har begge deler her hjemme. Funksjonell mat har en som er fettredusert: http://butikk.funksjonellmat.no/products/mandelmel-okologisk-fettredusert-500-g En smule billigere i butikken, men ikke mer enn 10 kr eller noe Siter
Titanium Skrevet 5. oktober 2012 Skrevet 5. oktober 2012 En ulempe er jo også at mandelmelet suger til seg mye mer væske, så man bør heller ha det i tillegg til vanlig/annet mel i stedet for å bytte det helt ut Siter
Gjest Hanne_ Skrevet 15. oktober 2012 Skrevet 15. oktober 2012 Glutenfri bakemikser er også kjempegodt i baking. De inneholder mel av ris/mais/bokhvete. Kan ikke fordra verken pris eller smak av mandelmel. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.