Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen spm om mandelmel:

Er det meningen at man skal bytte ut vanlig hvetemel med dette, og kun bruke mandelme?

Har sett det i sammenheng med lavkarbo produkter, hva er fordelen med å bruke mandelmel?

Fortsetter under...

Skrevet

Mandelmel har høyt proteininnhold og lavt fettinnhold. Det lave fettinnholdet gjør baksten tørrere, så om du erstatter alt hvetemel med mandelmel blir det tørre saker. Tilsett/erstatt noe av det med f.eks kokosmel. Legg til fiberhusk. Kriweb.no har masse gode oppskrifter.

Skrevet
Mandelmel har høyt proteininnhold og lavt fettinnhold. Det lave fettinnholdet gjør baksten tørrere, så om du erstatter alt hvetemel med mandelmel blir det tørre saker. Tilsett/erstatt noe av det med f.eks kokosmel. Legg til fiberhusk. Kriweb.no har masse gode oppskrifter.

Spesielt siden hvetemel inneholder så mye fett... Men jo, det blir tørt med mandelmel så tilsett mer væske el.l.

Annonse

Skrevet

Nei - behøver ikke erstatte alt, men i vafler og proteinpannekaker synes ikke jeg det gjør noen ting å bytte ut alt. Det skal jo tross alt ikke være så mye mel i det uansett. Men når det gjelder andre baketing kan det fort bli veldig mye - og veldig dyrt :)

Annonse

  • 2 uker senere...
Skrevet

Glutenfri bakemikser er også kjempegodt i baking. De inneholder mel av ris/mais/bokhvete.

Kan ikke fordra verken pris eller smak av mandelmel.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...