Gå til innhold

Erfaringer med kalium?


solstraale
 Del

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

En spennende artikkel, men kanskje noe i overkant bombastisk.

Fredrik har nok skrevet mens han tenker på "up and coming kroppsbygger spirer" og langt fremme i pannebrasken har han følt behovet for å gi dem verktøy som ikke involverer ulovlige og potensielt farlige remedier. Noe av det viktigste han beskriver er at endringer i elektrolyttbalansen bør være manulipative, begrenset og med god kontroll etter et fastlagt regime. Om ikke vil det over tid være farlig, usunt og uten ønsket effekt.

Det er slik jeg tolker artikkelen, ihvertfall.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vil være svært krevende å skulle sette sammen en balansert kostholdsplan som tar sikte på å drenere kroppen for kalium. Tror ikke noen har prøvd på det, og det er da heller ikke noe som tilsier at Fredrik oppfordrer til noe slikt. Derimot gir han en slags anbefaling om at et økt inntak av kalium i en kortere periode kan gjøre gode ting for vannretensjon, muskeldefinisjon og glukogenlagrene - om det gjennomføres under et regime som også regulerer vann og salt inntaket. Og, for å understreke, i kortere perioder og i begrenset monn.

For mye kalium kan gi magesmerter, kvalme, diare og rytmeforstyrrelser i hjerte - og det skal en ikke kimse av, så det er viktig å gå frem med forsiktighet og ikke under noen omstendighet ta kaliumtilskudd i doser som ligger over det anbefalte for friske og velfungerende mennesker. (Nå trenger ikke friske, velfungerende mennesker på et "normalt" kosthold kaliumtilskudd, men de kan gjerne ta det i noen dager og så stoppe med det uten dermed få plager.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leste en artikkel i dag om vann i kroppen, og lurte på om det er noen som har erfaring med å ta kalium som kosttilskudd? Gjør dette virkelig at musklene vil bli mer fremtredende? :huh:

Jeg fant ingen ting i artikkelen om at han anbefalte noen å ta kalium som tilskudd, men heller fokusere på grønsaker og frukt som hadde et normalt høyt innhold av kalium. Å ta tilskudd når en ikke har mangler er som Asle sier i beste fall idiotisk.. Natruim/kalium balansen er noe en ikke skal tulle rundt med for "gøy", bivirkningene kan være fatale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg leste en artikkel i dag om vann i kroppen, og lurte på om det er noen som har erfaring med å ta kalium som kosttilskudd? Gjør dette virkelig at musklene vil bli mer fremtredende? :huh:

Kalium er ett farlig og ikke minst helt unødvendig tilskudd å ta, om du ikke fra før har en mangelsykdom som går ut på at kroppen ikke produserer nok av stoffet.. Tilskuddet heter Kajos, og kjøpes kun på resept fra en fastlege. Finnes både flytende og i tablett form. Om du tar tilskudd av kalium uten at kroppen trenger overskudd av det, kan du utvikle hyperkalemi, noe som er dødelig.. Med andre ord... Ikke ta kalium som et kosttilskudd! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

Artikler fra forsiden

Error

An error occurred (500 Error)

We're sorry, but a temporary technical error has occurred which means we cannot display this site right now.

You can try again by clicking the button below, or try again later.

×
×
  • Opprett ny...