Gå til innhold

Stian Sunde

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Stian Sunde

  1. Jeg har god erfaring med rosiner og seigmenn. Seigmenn er spesielt greit under høy puls fordi du ikke trenger tygge særlig mye for å få ut næringen, du kan bare la dem smelte i munnen. I lengre konkurranser(2t+) har jeg kombinert med energibarer for litt mer matnyttig føde. Hvis problemet ligger i at barene fryser, kan du oppbevare dem i en plastpose tett på kroppen og roe ned i 2-3min når du spiser. Gel har jeg aldri taklet da jeg synes det blir for søtt og magen min liker det ikke. I fremtidige konkurranser burde du aller helst hatt prøvd ut forskjellige ting i god tid før konkurransen, for å se hva som passer deg best. Hvis du prøver noe rett før eller på konkurransedagen, kan det fort hende at kroppen og magen sier stopp. Men det går nok bra, det er jo "bare" 3 mil Husk å spise FØR du går tom. Har du først gått tom skal det mye til å hente seg inn igjen. Jeg pleier å kjøre næringsinntak hver 20-30 min etter den første timen. Væske litt oftere. Oi det ble ganske mye tekst, beklager! Håper du får noe ut av det. Ønsker deg uansett masse, masse lykke til! Kjempegøy at du har satt deg mål
  2. Lykke til! Krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig Hold oss oppdatert!
  3. Hvis du er åpen for andre forslag kan jeg skyte inn med bachelorstudiet Idrett, Fysisk aktivitet og Helse i Sogndal. Går selv 2. året her og STORtrives! Utrolige flinke lærere, fantastisk natur rundt, og ikke minst det BESTE studentmiljøet i Norge - uten tvil! Har også muligheten til å ta PT og Ernæring som valgfag 3.året. www.hisf.no for mer info, skulle det høres interessant ut.
  4. Henger meg på det som står over her: intervaller er veien å gå for å øke oksygenopptaket! Hvis du ligger rett under grensa for opptak, så antar jeg at du er i helt grei form. Da kan du kjøre på med 4x4, som er en klassiker som funker for de fleste. Ellers kan du prøve forskjellige varianter som 15s/15s, Pyramide-intervall eller Gerilja. Personlig er jeg veldig glad i motbakke-intervaller. F.eks løp 1min oppover, gå nedover i 30sek, løp opp igjen 1min, ned 30sek osv. Det viktigste er at du fullfører alle dragene med samme intensitet, og ikke minst at du trives med treningen! Og jeg mener å huske at det er bryst man svømmer på opptaksprøven(?). Hvis du ligger rett under kravet her også, går jeg for nok en antakelse: Teknikk, teknikk, teknikk! Hvordan føles det når du svømmer? Er det melkesyra som tar deg? Føler du at du ikke får tilstrekkelig med luft? Mange kan slite å puste skikkelig UT under svømming. Når man ikke puster tilstrekkelig ut under vann, vil den nye lufta man trekker inn bare skyve den "gamle" lufta ned i lungene, og man får ikke tilstrekkelig med "ny" luft og surstoff. Når det gjelder teknikk kan du gjerne søke etter instruksjonsvideoer på youtube, eller høre med noen i svømmehallen om de kan gi deg en liten innføring eller tips. Fremdriften ved brystsvømming kan tenkes å være ca. 70% benspark, så god, utholdende styrke i bein(særlig adduktorene og quadriceps) vil være til stor hjelp.
  5. Den største anbefalingen jeg kan gi deg er å ta det HELT rolig og avlaste kneet(bruk kroppen helt vanlig, men ikke tren bein eller løp) de neste dagene. Sleng på en ispose noen ganger om dagen for å motvirke en eventuell inflammasjon. Det kan fort bare være en liten smell som vil lege seg selv med tilstrekkelig hvile. Hvis det ikke blir bedre etter en liten stund med hvile, bør du ta kontakt med lege. Da kan det være snakk om en strukturskade i kneet. Har selv slitt med kneskader i flere år nå, og det skyldes at jeg fortsatte med trening og kjørte på selv om det gjorde vondt. Da går det som det går..
×
×
  • Opprett ny...