Gå til innhold

Stuart Phillips: 4 måltider er bedre enn få (2) eller mange (8) for optimal muskelvekst


Anbefalte innlegg

Stuart Phillips (Stu Phillips | Facebook) sier at 4 måltider er bedre enn 2 eller 8 for muskelvekst:

Experts refute notion that smaller, more frequent meals fires up the metabolism - Chicago Tribune

"Those wishing to pack on muscle may think that consuming protein throughout the day helps bring the Hulk look, but Stuart Phillips, a professor of kinesiology at McMaster University in Ontario, found otherwise. His team recently tested three separate groups of eight men; all consumed the same daily amount of protein, but either twice, four times or eight times per day. The four-times-a-day group had the most success, with a 30 percent higher rate of protein synthesis than the eight-times-a-day group, which in turn was slightly higher than the twice-a-day group."

Studien er fortsatt ikke blitt publisert, og med unntak av det ovenfor står det ikke noen detaljer om den i artikkelen, så det er vel bare å smøre seg med tålmodighet. Men uansett, gitt at studien tok hensyn til å holde de andre variablene konstant (samme kalorinntak, treningsprogram osv), så er vel dette et av de første bevisene på at 1-2 måltider kanskje er underlegent 3-4 måltider likevel?

Fortsetter under...

Mener du ikke underlegent? :p

Poenget her var uansett ikke at det er bedre å spise store måltider i stedet for tusenvis av små i løpet av en dag (som det er), men at 4 måltider kan være bedre enn 1-2 mtp. muskelvekst. Dersom kostholdet til personene i studien var isokalorisk med lik makrosammensetning så bryter jo resultatet med alle utsagn om at måltidsfrekvens er irrelevant så lenge kaloriene holdes konstant, og det er jo i seg selv ganske så interessant ;)

Det er mange variabler som spiller inn i en slik sammenheng, men viktigst her blir hvordan de har målt forskjellene. Er det proteinsyntese en gitt tid etter måltid, eller har de målt proteinsyntese over tid.

Hvis man hadde målt forbrenningen i perioden etter et måltid, så ville det største måltidet kommet ut som det som gav mest forbrenning, men vi vet jo at når det måles over tid så er det totalinntaket alene som avgjør.

En av ulempene med kostholdsforskning er at det er umulig å kontrollere for alle variablene, og det er også umulig å blinde gruppene siden folk ser hva de spiser. Det vil også spille inn hvordan disse personene spiste i utgangspunktet, og det kan også tenkes at responsen vil endres over tid ettersom man blir vant til et spisemønster.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...