Gå til innhold

Styrketrening ikke bra for hjertet og hjerne?


T-bone_84

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg fikk en hjerneblødning for et drøyt år siden. Årsaken var halveis medfødt, og halveis et verdensmesterskap i kaffe drikking, stress på lab og ekstrem maxpuls roing.

Uansett, digresjon til side. Detta har jo fått muttra tel å bli bekymra.com når jeg trener. Nå sa hun akkurat at sånn jeg trening, siterer " rykk og napp trening", er IKKE bra for hjertet. Jeg trur ikke på dette, og lurer egentlig på om noen av dere kan linke meg noen artikler (helst populær vit.) fra greie kilder som hun kan tro på. Tenkte jeg skulle maile henne et par hvis det kan få henne tel å ikke tenke i den gata. Og for å si det sånn, når Dale Oen faller om og dauer, så trur jo hu det verste lol. Topptrent som han var, hva vil vel ikke skje med meg. Jeg vil vel daue to ganger.

Anyone?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Norsk helseinformatikk(tidligere pasienthåndboka) har en del artikler om trening og helse :) Siden er basert på Norsk Elektronisk Legehåndbok (internettleksikon for leger/helsearbeidere etc) men er skrevet med tanke på at ikke-medisinere/mannen i gata skal ha utbytte av den.

http://nhi.no/

Her er også en kort oppsummering av faktorer/tilstander som øker risikoen for hjerneslag. Blant annet gir lav fysisk aktivitet litt høyere risiko sammenlignet med moderat fysisk aktivitet

http://nhi.no/forside/skjema-og-kalkulatorer/skjema/livsstilsfaktorer-og-sykelige-tilstander-som-oker-risikoen-for-hjerneslag-3260.html

"Tren for hjernen":

http://nhi.no/trening/tren-for-hjernen-22363.html?page=1

Om styrketrening og hjerte-karsykdom:

http://nhi.no/trening/treningsrad/treningsrad-ved-ulike-sykdommer/styrketrening-bra-for-hjertet-25858.html

Det ligger også en del artikler der om brå død hos unge idrettsutøvere. Har ikke lest så mange av disse selv, men de kan kanskje bidra til å berolige moren din litt.

Vil understreke at mye av det som står der er generell informasjon. Når det gjelder akkurat ditt tilfelle regner jeg med du har fått informasjon fra legen/sykehuset om hvor hardt, og eventuelt hvordan du kan trene uten å øke risikoen for nye blødninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk skal du ha.

For min egen del er jeg ikke veldig bekymra. Men fikk strengt tatt ingen annen beskjed enn om å trene meg opp stegvis, ikke kjøre maxløft, bruke pulsklokke, samt være forsiktig med sentralstimulerende stoffer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...