Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har skjønt at det er viktig å få i seg visse mengder av dette per dag, enten gjennom fiskeolje/tilskudd eller ved å spise laks/makrell i tomat osv.

Er det andre typer matvarer som har tilsvarende mengde av disse fettsyrene i seg? Eks. nøtter, eggeplommer osv?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Av det jeg vet om, er det kun fisk og fiskeprodukter som inneholder store mengder av disse fettsyrene (EPA, DPA og DHA). Man finner selvfølgelig fettsyrene i andre matvarer, men ikke i tilsvarende mengder. 1 porsjon makrell i tomat (1 porsjon = 25 gram) vil gi 875 mg langkjedede omega-3 fettsyrer, mens for eksempel 1 porsjon kylling (1 porsjon = 175 gram rått kjøtt) gir kun 68 mg.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...