Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har skjønt at det er viktig å få i seg visse mengder av dette per dag, enten gjennom fiskeolje/tilskudd eller ved å spise laks/makrell i tomat osv.

Er det andre typer matvarer som har tilsvarende mengde av disse fettsyrene i seg? Eks. nøtter, eggeplommer osv?

Skrevet

Av det jeg vet om, er det kun fisk og fiskeprodukter som inneholder store mengder av disse fettsyrene (EPA, DPA og DHA). Man finner selvfølgelig fettsyrene i andre matvarer, men ikke i tilsvarende mengder. 1 porsjon makrell i tomat (1 porsjon = 25 gram) vil gi 875 mg langkjedede omega-3 fettsyrer, mens for eksempel 1 porsjon kylling (1 porsjon = 175 gram rått kjøtt) gir kun 68 mg.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...