Gå til innhold

Allergi: -Erfaringer ved bruk av kortison ved styrketrening?


Anbefalte innlegg

Det er 1 mars og det er ikke lenger tvil om at våren er i anmarsj, litt tidligere i år enn i fjor for å si det sånn. Flott er det! Men mindre flott er det for oss som kjemper en tapende kamp hvert sommerhalvår mot en usynlig fiende.

Jeg er for eksempel allergiske mot absolutt alt som svever i luften ...eller kan få til å sveve... og har fått kortison injeksjoner mot de verste plagene under eksamens sesongen og sommeren, men selv ikke det virker helt som ønsket. Nå skal masteroppgaven skrives for fullt frem til midten av mai og det er ikke snakk om noe annet enn å ta i bruk alt jeg kan for å lindre "krigsskadene". Kjent så er kortison både elsket og hatet av ulike årsaker. Det jeg er mest opptatt av er virkningen steroidhormonet har på musklene da det har en kjent katabolsk effekt.

Mitt spørsmål til dere er om det er noen kunnskaper, erfaringer og råd med bruk av kortison under styrketrening? Vil 3-4 doser (sprøyte inn i gluteusen) ha noen negativ effekt på evnen min til å løfte tungt OG ha en viss progresjon?

Jeg er klar over det eventuelle paradokset -ikke kortison: for utmattet av allergi til å orke og trene vs. -kortison: mulig liten treningseffekt.

Synspunkter tas i mot med stor takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kortison kan gi kjipe bivirkninger ved høye doser og langvarig bruk.. Nå aner jeg ikke hvilken dosering du blir å bruke, men jeg tipper at det ikke er en SÅ kraftig dose at du skal merke noen spesiell muskelnedbrytende effekt. Nå blir du vel heller ikke å bruke det over en lengre periode? Tror nok det skal gå helt fint :thumbsup:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått på kortison i nesten 3 uker nå (i form av prednisolon, starta på 25 mg i noen dager og så seponert den). Riktig nok tar jeg ikke kortison for allergi, men det har vel ikke mye å si nå. Jeg har økt i styrke i denne perioden, så kan ikke si at jeg har kjent noe av den nedbrytende faktoren. Eneste jeg har kjent er at jeg er mye mer sulten, ikke like morsomt når man prøver å gå ned i fett% :mad:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem med hva jeg putter i meg, blir ikke haugevis av karbo. Blir som regel ekstra kesam eller CC når jeg er sulten og lat, men må spise et rundstykke på morran for ikke å bli dårlig av prednisolonen.

Sånn for deg, ikke vær redd for å miste muskler og som du selv sier, bruk sultfølelsen til å spise proteiner. Skal nok gå bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...