Gå til innhold

Håpløst kosthold- trenger hjelp!


MiniIngrid

Anbefalte innlegg

Jeg trenger litt råd angående mitt kosthold.

En god stund nå har jeg fulgt et trenings/kostprogram fått av en PT, men jeg synes resultatet har vært skuffende. Jeg fant i dag ut at jeg skulle regne ut hvor mye mat jeg egentlig fikk i meg i løpet av en dag, og kom fram til 13-1500 kcal, noe jeg synes hørtes veldig lite ut i forhold til treningsmengden. Jeg er 172 cm og ca 70 kg- trener 5-7 dager i uka 3-4 dager vekter, 2-4 dager cardio/intervaller. En typisk dag består av: 180g protein, 50-60g karb, 30-35g fett.

Jeg la inn min høyde vekt og alder på denne kalkulatoren http://www.1percentedge.com/ifcalc/ (jeg spiser etter periodisk faste), og kom der fram til helt andre tall- 1848 kcal 154g protein, 154g karb, 68g fett på treningsfrie dager og 2310 kcal, 154g protein, 210g karb og 95g fett på treningsdager. Dette høres for meg absolutt mere fornuftig ut med så mye trening, men hvordan vil kroppen reagere på dette nå eller alt for høy kcalunderskudd for lenge?

Mitt mål og ønsker å bygge muskler, og gå ned i fett (som alle andre), men hovedsaklig gå ned i fett nå før sommeren. Høres dette da ut som et fornuftig inntak? Jeg kan også si at jeg sannsynligvis har spist alt for lite karbs de siste 3 årene (og har heller ikke fått de resultatene jeg ønsker).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Og ikke glem et viktig nøkkelinfo:

Ved høyere kalori-inntak vil du bygge mer muskler (og ikke bryte de ned). Mere muskler = høyere forbrenning = lavere fettprosent. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde en diett for noen år siden, der jeg fokuserte på å få i meg nok protein og samme underskudd på kalorier. Jeg veide da 80 kg, og trente omtrent 4.5 timer cardio og 4.5 timer styrke per uke. Det førte da til gjennomsnittlig 3000 kcal forbrenning per dag, så jeg bestemte meg for å ligge på 500 kcal underskudd hver dag.

Så jeg spiste 2500 kcal hver dag, der 800 av de var gjennom proteiner (200g proteiner). Iløpet av 6 uker med det gikk jeg jevnt ned i vekt, og treningen gikk bra, jeg hadde nok energi til både en time styrke og en time kondisjon (20 min roing/sykling/stairmaster) hver trening.

De siste 4 ukene av treningsprogrammet gikk jeg ned til 2000 kcal per dag, fremdeles samme proteininntak, og 5-6 treninger per uke istedenfor 4-5. Jeg endte opp med å ha så lite energi på trening at jeg kuttet ut kondisjonstreningen helt, og endte også opp med å få omtrent ingenting fremgang de siste 4 ukene (spesielt i forhold til de 6 første).

For meg så var det å prøve 1000 kcal underskudd per dag ikke mulig, kroppen reduserte aktivitetsnivået slik at underskuddet endte på omtrent 600 per dag. Likevel ble det mindre fremgang i forhold til når jeg hadde 500 kcal underskudd og følte meg bedre på trening.

Så det kan hende at du får bedre treningsresultater om du ikke har for mye underskudd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...