Sara Skrevet 16. februar 2012 Skrevet 16. februar 2012 Norske ernæringsmyndigheter anbefaler at man i gjennomsnitt skal spise 25 til 30 g fiber hver dag. og da skal det jo en del til. Da jeg omtrent ikke spiser brød, ris, pasta eller poteter, tar jeg gjerne i mot tips til gode fiberkilder! Hva spiser du for å få i deg nok fiber? Siter
VegarL Skrevet 16. februar 2012 Skrevet 16. februar 2012 Spiser aldri brød selv..men spiser fullkornspasta, fullkornsris/villris, havregryn, grønnsaker. Siter
Gjest Skrevet 16. februar 2012 Skrevet 16. februar 2012 Som et eksempel i løpet av en dag, med ca fiberinnhold Mellomstort eple(4 g) 300 g fryst grønnsaksblanding til middag (rundt 10g, avhengig av blandingen) Pære (4g) 1 dl havregryn (4g) 25 gram peanøtter (2g) Så er du allerede på 24 gram. Ellers kan du sjekke matvaretabellen her Siter
Natalie Skrevet 16. februar 2012 Skrevet 16. februar 2012 Jeg bruker ofte kruskakli eller linfrø i havregrøten. Linfrø kan du også ha i cottage cheese/mager kesam eller yoghurt:) Siter
Karoline Skrevet 16. februar 2012 Skrevet 16. februar 2012 Grønnsaker, fiberhusk, pofiber, frukt Siter
™ Skrevet 16. februar 2012 Skrevet 16. februar 2012 Bare å få i seg 1kg med grønnsaker og frukt hver dag så er man der Bortsett fra det så er vel kanskje kokosmel noe av det som inneholder mest fiber, hele 60g per 100g vare: Pr. 100g 785 kJ / 187 kcal 20 g protein 10 g fett Karbohydrater 4 g Kostfiber 60 g Andre fibere 20 g Natrium 18 mg Siter
sindyeah Skrevet 24. februar 2012 Skrevet 24. februar 2012 Jeg får heller ikke i meg så mye fiber og spiser lite brød pga. mageproblemer. Men har funnet en oppskrift jeg lager knekkebrød av som jeg liker veldig godt. Syns den funker bra for å få i meg det jeg mangler -4 egg -1 ts bakepulver -1/2 boks cottage-cheese -3 ss olje (jeg bruker solsikkeolje) -60 g kruskakli -40 g linfrø -50 g sesamfrø -50 g solsikkekjerner Stekes på nederste rille i 55 min, på 180 grader. Går også an å lage brød. Bare å doble oppskriften. Jeg har prøvd meg litt frem med denne ifh til oppskriften og steketid. Jeg foretrekker å lage knekkebrød fordi de har nok energi hvis jeg spiser et par til frokost eller lunsj Pr. 100g: KJ: 1251,5 Kcal: 301,5 Fett: 24,7 g Protein: 12,4 g Karbo: 3,9 g Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.