Jump to content

sindyeah

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sindyeah

 1. Her har du "svaret" ditt: "liker å spise karb etter trening,men også på kvelden...men så har jeg testet ut å spise mindre karb på kvelden nå.. å det fungerer ikke så bra for meg. Jeg spiser aldri frokost, så trener på tom mage, merker at jeg er mye mer opplagt og sterk, om jeg har spist en del karbs på kvelden..." Stol på deg selv og de signalene kroppen din gir deg! Jeg har testet ut mye forskjellig. Lavkarbo, litt mer karbo, enda mer karbo, korte perioder med psmf. osv Etter hvert har jeg funnet ut hva som funker for MEG. Det er mange typer dietter eller kostholdsfilosofier som kan fungere om målet er å gå ned i vekt feks. Men om målet ditt er å kunne prestere bra på trening og i livet generelt, vil jeg råde deg til å spise slik som det passer deg best. Om det er høykarbo, lavkarbo, vegetarmat eller periodisk faste eller annet:)
 2. Ønsker å selge et par otomix stingray boots i størrelse 39. (Kjøpt på siggy1.no) Det er veldig gode sko (kan nesten sammenlignes med å gå i sokker!), men jeg har så mange andre par jeg bruker. Derfor er disse lite brukt. Selges for hbo. 300kr og kjøper betaler eventuell frakt (ca.200kr)
 3. Hvis det er ned i fettprosent du vil, nytter det IKKE å fokusere kun på vekten. Tro meg, jeg har gått ned 10kg selv en gang. Jeg endte kun opp med å miste muskler og bli en "mindre" versjon av det jeg allerede var. I tillegg følte jeg meg utmattet fysisk og psykisk. Anbefaler deg å ta kontakt med noen som vet hva de snakker om og heller investere noen penger i dette om det er viktig for deg.. Kan anbefale fastform.no for eksempel
 4. Ja! Har opplevd å bli dårlig av det noen ganger.
 5. Jeg kjenner meg ikke igjen i dette og syns ikke det er flaut Det jeg syns er ubehagelig er "den ukentlige" handelen i nærbutikken. Da kjøper jeg og kjæresten inn mat for en uke fremover og jeg er ganske sikker på at det er få på min alder som gjør det. Vet ikke om det er mange som gjør det sånn generelt? Det blir iallefall 5-6 bæreposer med mat og disse inneholder ca. 40% frukt og grønt, 40%kjøtt/fugl/fisk og 20%melkeprodukter...
 6. De så veldig gode ut! Som ielill kommenterer går det an å lage selv. Jeg kan slenge med noen linker til deg: http://www.kriweb.no/2013/09/21/sjokoladeproteinkuler/ http://www.siljemariela.com/fitness-food-sjokokokos-proteinkuler/ http://bakekona.blogg.no/1372781129_proteinkuler__to_type.html Det første jeg fant når jeg søkte på bountykuler og proteinkuler:)
 7. Knærne eller tærne du sliter med? For å legge mer trykk på hælene har jeg prøvd å plassere en vektskive under fremsiden på hver fot, slik at "bare" hælene berører gulvet. Det hjelper meg til å bruke hælene mer i alle fall. Og ankelmobilisering hjelper for meg
 8. Jeg har også blåmerker på hoftebeina blant annet.. Tror mine kommer av hip trusth/glutebridge. Har blåmerker andre steder også. Vet at noe kommer av massasjerulle/markløft osv. Er vanlig vil jeg tro?
 9. Jeg brukte produktene i noen år (begynte da de het Shine). Jeg ble introdusert for produktene av ei jeg kjenner og kjøpte inn hudpleieserie og kosttilskuddserie. Kosttilskuddserien prøvde jeg ikke så lenge og man bør jo det for å kunne se effekten. Men jeg syns det var veldig mye stress og ta alle de pillene og det lukta FISK av ånden min.. Eneste jeg har brukt og kjøpt mer av er noen brusetabletter som heter Shacai, som skal bygge opp immunforsvaret. Har brukt de når jeg har kjent forkjølelsessymptomer. Syns at det har hjulpet, men det kan jo være tilfeldig. Hudpleieserien brukte jeg i mange år og den er helt ok. Spesielt jojobaoljen er fin. Ellers så er det ikke noe spesielt med de produktene i mine øyne. Veldig stress å måtte binde seg til å kjøpe minst et produkt hver eneste måned, det er ikke spesielt billig og jeg rakk ikke bruke opp alt.. Fikk vite at jeg kunne tjene penger på det HVIS jeg ville, men det er ikke noe for meg. Tror man kan tjene gode penger på sånt hvis man virkelig har tro på det, bruker mye tid på å skaffe kunder og har en omgangskrets å selge til (passer kanskje bra for frisører og lignende). Det passer nok mindre bra for de som kun er ute etter å tjene raske penger og må presse både naboer, bekjente og familie til å bli abonnenter. Hvis jeg skal gidde å være selger, må det være noe jeg kan gå 100% god for.
 10. sindyeah

  Tips om kosthold

  Jeg velger heller den "umagre" vanilje kesamen, fordi jeg ikke syns den magre har nok vaniljesmak. Den inneholder litt mer fett, men det fettet sparer jeg da heller inn andre steder. Tror at det aller viktigste for å endre kostholdet er å planlegge litt:) For min del skriver planlegger jeg maten jeg skal spise i dagene fremover og så skriver jeg ned hva jeg skal ha før jeg drar på butikken. Handler et par ganger i uka. Veldig greit.. da har jeg alltid sunn mat hjemme og ikke en unnskyldning for å spise usunt. Min handleliste ser feks. sånn ut: -En pakke kalkun (1kg i frysedisken på Rema1000), en pakke laks(400gram) og to karbonadedeig (400grams) -Egg -Noen pakker med skinke/salami (denne her) -Kesam/Cottage cheese (Ikke så nøye på om det er mager, men passer på å variere det bare) -Et par brokkoli/blomkål (av og til frossenmix), en pakke gulrot, 2 paprika, to pakker cherrytomater, avocado -Litt frukt; for eksempel banan, epler, kiwi, druer -Hakkede tomater, kokosmelk -Speltlomper, (søt)poteter Med den listen over her har jeg frokost/lunsj og mellommåltider en ukes tid. Pågrunn av at jeg har samboer, lager vi felles middag og da regner jeg ikke med det. Jeg har ris/riskaker, krydder, nøtter og diverse andre basisvarer hjemme. Et par timer i uken lager jeg ferdig noen måltider. Foretrekker å ha noen måltider klart slik at jeg bare kan ha det i mikroen og varme opp. Da slipper jeg å bruke tid på matlaging flere ganger om dagen. Da hiver jeg f.eks 400g laks i ovnen, steker en pakke kjøttdeig og koker masse grønnsaker. Fordeler maten i matbokser og har i kjøleskapet:) Da blir det f.eks 150-200 gram laks +grønnsaker til frokost, 150-200 gram karbonadedeig+ost og grønnsaker til lunsj, banan og proteinshake til mellommåltid, 150-200 gram kalkun i kokosmelk +grønnsaker til middag og kesam+eple til kvelds. Jeg er ikke så nøye på å regne kalorier, fett, karbohydrater. Er mer opptatt av å variere maten jeg spiser. Men vet at jeg får i meg mest proteiner Nå er det også forskjell på folk, hvor mye mat og hva man bør ha i seg. Noen trenger mer karbohydrater for å fungere enn andre osv. Dette må du prøve deg fram på selv:) Men du kan jo få en liten pekepinn ved å sjekke ut denne: Kalkulator for å regne ut energiforbruk Jeg har også hatt nytte av denne siden.
 11. sindyeah

  Tips om kosthold

  Det er enklere å komme med tips hvis du skriver litt om hvordan kostholdet ditt har vært til nå og hvilke matvarer du liker? Også hva som er målet ditt:)
 12. 1-Ta av stilken på en haug med druer, putt de i en pose og hiv i fryseren noen timer. Sinnsykt godt! Kan også gjøre det med banan og ha peanøttsmør på toppen. 2-Mos en banan og bland sammen med vaniljekesam og evt. honning (jeg bruker yaconsirup) Blir litt som is. 3-Eller lag smoothie. Drikk som den er eller hiv i fryseren. Jeg liker å mixe ca. et halvt beger naturell yoghurt, en banan og blåbær/bringebær.
 13. Hvorfor har du behov for å snuse under trening? JA, det har noe å si...
 14. Jeg har også opplevd det med aspartam, men da har jeg drukket store mengder over flere dager/ukesvis og ellers fått i meg lite vann. Lurer på om det kan ha en sammenheng? Jeg drikker ca. en liter pepsi max om dagen(!!!) og det går helt fint. Men så er jeg også inne i en bra periode nå, med lite anfall.. Hvis jeg allerede har et anfall, er pepsi max helt utenkelig å drikke, da får jeg frysninger :S Parfyme er også jævlig, spesielt om et anfall er på vei. Helt forferdelig!
 15. Hei! Interessant å høre andres erfaringer med migrene. Jeg kjenner ikke så mange som har det, iallefall ikke sånn som meg. Jeg hadde mitt første migreneanfall som 3-åring og har vært plaget med det siden da. Tidlig på barneskolen en gang fikk jeg diagnosen migrene hos migreneklinikken ved medi3. Jeg har prøvd ut MYE forskjellige forebyggende og anfallsmedisiner, noe har funket bra, noen ting har hatt mye bivirkninger og noe har ikke funket i det hele tatt. Nå bruker jeg forebyggende medisin hver dag og har brukt den samme i 5 år. Jeg liker ikke tanken på at jeg har tatt så mye medisiner og jeg har lyst til å prøve å slutte helt, men er redd for at migrenen skal forverre seg om jeg slutter. For meg har migrene vært et handikap på noen måter og det er noe jeg har prøvd å lære meg å leve med. Det har tatt meg lang tid å finne en slags balanse som passer for meg.Tror at etter hvert som man blir eldre og også lærer kjenne kroppen/psyken sin bedre, så er det enklere å forebygge. Når jeg gikk på barneskolen klarte jeg ikke disiplinere meg selv til å leve et "forebyggende" liv, jeg syns det var ufattelig kjipt å måtte gjøre valg utifra hva som var fornuftig hele tiden og ikke kunne være så impulsiv som jeg ville. Ikke minst urettferdig at jeg ikke kunne slække på kosthold, sove lite om nettene og være aktiv som "alle andre",uten å bli syk. Jeg har også hatt en nokså usunn ungdomstid med "leve-i-nuet-gi-faen-holdning", fest, nikotin, lite og usunn mat, nullkarbo OSV. Vil bare nevne her at å kutte ned på karbohydrater kan hjelpe for mange, men ikke for alle! Da er det selvfølgelig viktig at man får i seg nok mat gjennom proteiner og fett. Det gjorde ikke jeg, det gikk ikke så bra. For meg er triggere noe som varierer litt. Har jeg en "dårlig" dag, lite søvn, spist "usunt" de siste dagene og lignende, kan en trigger utløse anfall veldig raskt. Andre dager kan jeg ha det i meg uten å merke noe. Søvn, hvile, ikke-stresse med ting, regelmessig og sunt kosthold er alfaomega for meg. Så lenge jeg får i meg mat som gir meg energi lenge nok til neste måltid og det i hovedsak består av "naturlig" mat så går det greit med litt triggere. Appelsin(spesielt i form av juice), saftis, fritert mat/fisk, kakao/mørk sjokolade, havre, korn, hvetemel, melkeprodukter, en del frukter er ting jeg vet kan være triggere. Ser at rødvin ble nevnt og det er en stor trigger for meg.. Tok et halvt glass en gang og var dritsjuk et døgn! Øl, cider og rusbrus er det likedan med. Ellers alt av alkohol i større mengder. Dette ble veeeldig langt, men jeg kunne vel skrevet om dette i evigheter:)
 16. Jeg spiser egentlig hva jeg vil.. Men noen ting tåler jeg ikke så bra, derfor blir det litt guilty pleasures. Vet jeg ikke bør, men noen ganger måå jeg bare ha: Yoghurtnøtter, pommesfrites med masse krydder og ketchup, fløteis, hvetebakst..+++ Mmm
 17. Jeg er enig med alt du skriver egentlig. Men det med at overvektige trenger/får beskyttelse og formynderi. Hvis jeg skal se på det uten å blande mine egne følelser inn, så har jeg ikke noe sympati med de som er overvektige/røykere/usunne. For det er jo deres valg og de kan jo bare velge å slutte, ikke sant? Men når det kommer til mennesker jeg er glad i, som er overvektige/usunne/røykere så er det ikke så lett allikevel. Jeg har ikke opplevd/eller kjent noen som har blitt mobba fordi de er sunne, men har opplevd de som har blitt mobba pga. overvekt.Selvfølgelig er det ikke sunt å røyke eller være overvektig. ALT handler som du sier om valg her i livet og disse valgene går utover flere enn deg selv. Jeg kan godt sitte her å si at JEG synes det er dårlige valg å spise usunn mat, aldri trene, røyke osv. Det er jo lett for meg å si det, som har et sunt og greit forhold til mat. Men jeg vil være veldig forsiktig med å kritisere andre direkte for de valgene de tar.. Det er en litt håpløs situasjon egentlig, fordi man vil veldig hjelpe og er bekymret (desperat!!) pga. de usunne vanene til mennesker man er glad i. Men det som er ment som gode råd kan ofte tolkes som press og mas. Det kan ende med at personen skyver deg unna, mister tilliten til deg og slutter å være ærlig om hvordan ting egentlig er. Det er i alle fall sånn jeg har opplevd det. Og jeg mener at det ikke er greit å mobbe noen da. Skjønner ikke hva man skal MOBBE folk for. Syns alle kan passe på seg selv
 18. Jeg har ikke forklart meg godt nok eller du har misforstått litt. Hvorfor er du så lei av denne "alle er forskjellige"-tankegangen egentlig? For meg er det faktisk ganske relevant. Jeg kjenner mennesker med både overspisingsforstyrrelser og anoreksi. Jeg er ikke utdanna ernæringsfysiolog eller noe sånt, så jeg har sikkert ikke peiling. Men jeg vil ikke si at disse har samme utgangspunkt for å lære seg hva et sunt kosthold er. Og ingen spiseforstyrrelse er lik. Når et menneske har hatt et usunt forhold til mat hele sitt liv, mener i alle fall jeg at små grep er en stor forskjell. Mener det er et stort skritt da å gå fra feks. spise spareribs med bbq-saus og pommesfrites til frokost, til halvgrove brødskiver med skinke og agurk. Temaet i denne tråden er vel egentlig "gode fraser mot kommentarer angående kost/trening" og vi har kanskje bevegd oss litt vekk fra det temaet nå? Når foreldrene mine blir skuffa, oppgitt og kommenterer kostholdet mitt på en negativ måte, så kan jeg jo på en måte forstå dem. De er vokst opp på en helt annen tid enn meg, de stoler på det som står i avisene og tror at jeg går på lavkarbokosthold og kommer til å daue, bare fordi jeg faktisk er mett og sier nei takk til en potet ekstra. Skjønner ikke helt hva du prøver å få frem med disse spørsmålene dine til slutt. I min verden er det ikke allment akseptert å gå til angrep på NOEN ifh. til hva de velger å stappe i munnen....
 19. Dette innlegget syns jeg er bra, fra bloggen lovelyliller.com Hva man ser på som et sunt kosthold tror jeg er veldig individuelt. Jeg har interessert meg for kosthold siden begynnelsen av ungdomsskolen og har vært borti den usunne tankegangen i forhold til det. Jeg har lært veldig mye av akkurat det, selv om det også har vært en del dårlige erfaringer på veien til hvor jeg har kommet i dag. Vi blir alle bombadert av informasjon hele tiden om hva som er sunt her og der. Det finnes de som har null interesse for kosthold. For disse menneskene skal det ikke mye til før de ser på noe som ekstremt. Jeg har jobbet et sted hvor det nesten daglig sto fremme "noe godt" på pauserommet. For meg er det helt fjernt å spise søtsaker hver dag og for noen er det utenkelig å la være. Jeg sier gjerne Jatakk til kake, middag, en drink, hva som helst, hvis jeg føler for det. Jeg har ingen samvittighet som nekter meg noe. De eneste gangene jeg får dårlig samvittighet er de gangene jeg sier Neitakk og det er fordi at jeg setter MINE ønsker før andres. Jeg trenger rett og slett å bli flinkere til å være egoistisk med god samvittighet. Det er nemlig jeg som må leve med mageknip, migreneanfall og dårlig fysisk/psykisk form som følge av dårlig kosthold. Jeg tenker at det er HELHETEN av kostholdet som teller. Om jeg spiser en is og en sjokolade en dag, så nyter jeg det. Men om jeg skulle sagt ja hver gang jeg ble tilbydd hadde det fort blitt hver dag..
 20. Jeg får heller ikke i meg så mye fiber og spiser lite brød pga. mageproblemer. Men har funnet en oppskrift jeg lager knekkebrød av som jeg liker veldig godt. Syns den funker bra for å få i meg det jeg mangler -4 egg -1 ts bakepulver -1/2 boks cottage-cheese -3 ss olje (jeg bruker solsikkeolje) -60 g kruskakli -40 g linfrø -50 g sesamfrø -50 g solsikkekjerner Stekes på nederste rille i 55 min, på 180 grader. Går også an å lage brød. Bare å doble oppskriften. Jeg har prøvd meg litt frem med denne ifh til oppskriften og steketid. Jeg foretrekker å lage knekkebrød fordi de har nok energi hvis jeg spiser et par til frokost eller lunsj Pr. 100g: KJ: 1251,5 Kcal: 301,5 Fett: 24,7 g Protein: 12,4 g Karbo: 3,9 g
 21. Jeg er enig med deg i at det er viktig å ikke bli hysterisk. Å fore barn med cottage cheese og proteinvafler er kanskje ikke helt nødvendig, men det er ikke realistisk at JEG vil gjøre det heller. Fordi jeg er ikke helt der selv. Men har barnet foreldre som spiser et slikt kosthold med mye proteinvafler og cottage cheese så er det faktisk ikke så farlig om barna er interessert i å smake på det. Det er jo sunn mat! Nugatti på skiva er ikke normal/sunn mat! Det er slapp mat, mat uten energi. Med mindre brødskiva er ei energibombe Jeg husker jeg hadde veldig problemer med skolemat. Jeg hadde i tillegg en kronisk sykdom som ble mye verre når jeg ikke spiste regelmessig. Men to halv-grove skiver med svett salami og ost, med vann fra springen på skolen til, det var bare ikke fristende. Jeg har også en familie der ALLE (begge foreldre og tre søsken) er overvektige. Det er ikke jeg. Men jeg har veldig mange dårlige uvaner. Jeg er avhengig av light-brus blant annet. Skulle ønske mine foreldre hadde gitt meg den vanen å drikke brus og spise godteri på lørdager. Jeg har jobba både i barnehage og på barneskole. Ser at noen barn har bedre matvaner enn andre. Det vises godt at de barna som spiser NOK mat og riktig mat har det bedre i løpet av dagen.
 22. Ha en stor matboks, gjerne med flere rom. Lag maten kvelden i forveien Mine tips til innhold i matpakken: -Middagsrester. Mye som kan tas med i matpakken. Pizza kan spises når den er kald, pastasalat, taco som noen har nenvt. Disse er ikke de sunneste alternativene, men funker inni mellom og er bedre enn at ungene ikke spiser noe. -Brød, det trenger ikke være kjedelig hvis man varierer. (Hjemmelagede) knekkebrød, rundstykker, baguetter. Bruk MYE og forskjellig typer pålegg. Feks egg, fiskepålegg, kjøttpålegg. Legg ved grønnsaker, det gjør matpakken mer fargerik og fristende -Frukt og grønnsaker. Noen barn er dårlige på å spise det. Husker jeg ALLTID kom hjem med appelsinen, eplet eller bananen i sekken. Lag grønnsak/frukt-spyd til barna. Mer motiverende å spise noe som ser litt morsomt ut. Ha en liten egen boks til ferdig oppskjært frukt. Vær KREATIV når det gjelder frukt og grønt. Ananas, druer, pære, mango, fersken, sukkererter, cherrytomater, ++ -Biola/yoghurt naturell og frossen frukt i en liten boks (feks blåbær, bringebær). Frukten smelter til lunsj-tid. Lite sukker og veldig godt:) -Nøtter. -Omelett.
 23. Omelett med pølsebiter, ost, cottage cheese og salat
×
×
 • Create New...