BadWolf Skrevet 11. februar 2012 Del Skrevet 11. februar 2012 http://spirulina.org.uk/protien_supplement.htm Denne siden inneholder ingen henvisning til forskning eller kilder. Byrden av bevis faller på dem, og den har de tydligvis. Extraordinary claims require extraordinary evidence Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4417-opptak-av-protein/page/2/#findComment-150223 Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 11. februar 2012 Del Skrevet 11. februar 2012 Noen som har kommentar til disse påstandene: "Generelt er spirulina nærende og styrkende og nyttig for å overkomme svakhet og problemer med næringsopptak. Fordøyeligheten av proteinet i spirulina er 85%, mens det i biff kun er 20%. Samtidig er spirulina også rensende ved sitt høye klorofyllinnhold. " Dette må jo være tatt helt ut av kontekst, for fordøyeligheten av proteinet i biff er ikke 20%, derimot er proteinmengden per 100g biff rundt 20%. Kjøtt har såvidt jeg kan komme på en biotilgjengelighet på over 70, mens egg er vel den proteinkilden som troner høyest med en verdi på 100. Men hvis man baserer proteininntaket sitt på animalske kilder så trenger man vel i grunn ikke å bekymre seg så mye over kvaliteten på proteinene, siden man da uansett vil få i seg alle de 9 essensielle aminosyrene som som regel finnes i det meste av kjøtt, fisk, fugl, egg, meieriprodukter. Quinoa er vel en av de få vegetabilske kildene som også inneholder alle sammen (mulig soya gjør det også?). Og hvis man likevel skulle finne på å kun gomle i seg egg siden disse har høyest biotiljengelighet, så glemmer man at et ensidig kosthold basert på de samme matvarene over lengre tid vil kunne føre til at man uvtikler intoleranser for disse matvarene, Børge Fagerli skrev noe om dette på forumet hans for en tid tilbake. Så jeg tror nå at så lenge man får i seg et variert utvalg av animalske proteinkilder som de fleste her inne gjør, så er ikke typen proteinkilde noe man trenger å bekymre seg så mye over. Så får de med litt mer kunnskap komme med fasiten etter hvert Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4417-opptak-av-protein/page/2/#findComment-150267 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.