Jump to content
Sign in to follow this  
Misses

Kan jeg få flatere mage uten å gå særlig ned i vekt?

Recommended Posts

Jeg er 169 høy og veier 55 kg. Er tynn på resten av kroppen, men har dessverre litt ekstra fett på magen som ødelegger for selvtilliten. 

Gikk gravid for litt over ett år siden, og la på meg 20 kg. Har gått ned 17-18 av disse. Ønsker ikke å gå mer ned i vekt da jeg ikke vil bli for tynn på resten av kroppen. Spørsmålet mitt er da om jeg kan få flatere mage, uten å gå bemerkelsesverdig ned i vekt? Spiser sunt, og har nylig begynt å trene styrke 3-4 ganger i uka. Går i kaloribalanse/overskudd. 

Kan jeg endre kroppssammenhengen på denne måten (og dermed få flatere mage), eller MÅ jeg gå i kaloriunderskudd for å få bort magefettet? Etter graviditeten og frem til nå, har jeg trent mest kardio, spist litt usunnere, men gått i kaloriunderskudd. 

Hva tror dere vil være best for meg å gjøre videre for å få bort dette ekstra fettet på magen?

Skal sies at målet mitt er å bli strammere generelt og bygge muskler, så styrketrening er på en måte det jeg vil «holde på med.» Men vil også ha bort magen...

Er forøvrig 23 år om det har noen betydning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Magen er somregel den siste plassen fettet forsvinner ifra under slanking, det skyldes(til min forståelse, jeg er ingen ekspert) at magen rett og slett har mindre blodtilførsel enn mange andre plasser fett samler seg, eksempelvis armer og anskikt.

Hvor raskt gikk du ned i vekt etter graviditeten, kanskje noe av oppfattet fett på magen kan skyldes løs hud som resultat av hurtig vekttap?

Er det fett så er det ikke så mye annet å gjøre enn å gå i kaloriunderskudd. Desverre er det ingen måte å få bort fett på spesifike plasser på kroppen.

Som sagt, jeg er ingen ekspert, bare en nybegynner som har lest meg opp en del og nettop begynt på vektnedgangsplanen min.. Men jeg personlig ville gått for et mindre kaloriunderskudd, passe på å få nok med protein og trene styrke for å bygge og opprettholde muskelmassen du har.

MEN, mtp at vekten din er såppas lav ift høyde allerede ville jeg muligens rådført meg med lege før noe store grep, i forhold til BMI er du vel akkurat på den rette siden av undervektig, nede på 51-52kg ville du vel bli klasifisert fom undervektig. 

Lykke til videre!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...