Gå til innhold

Frøken Linda

Anbefalte innlegg

Jeg har etter flere runder med prolapser og elendig form grunnet umedisinert lavt stoffskifte mistet så godt som alt av muskler, fett og former.

Jeg er nå medisinert for det lave stoffskifte så energien er tilbake.  Jeg er kvinne, 43 år, 178 cm høy, veier 58-60 kg. Jeg var overvektig i flere år  etter to tette svangerskap, gikk ned 50 kg på 1 år. Er ca 15 år siden jeg gikk ned i vekt. Endte selvfølgelig opp med strekkmerker,  noe løs hud og mindre faste bryst. Dette har ikke plaget meg før nå. Siste prolaps for ca 1 år  har gitt varige nerveskader i v.ben og all muskulatur i rumpe og ben er borte. Jeg har i tillegg gått mye ned i vekt pga stress, jobb ++ Jeg er sykemeldt og har bestemt meg for å benytte den ekstra tiden og roen det gir til å få meg selv opp både psykisk og fysisk.  Jeg har begynt å trene hjemme, spise mer, jeg har levd lavkarbo i 9 år grunnet at det kostholdet den gangen gjorde det enklere å holde vekten da jeg ble voldsomt trigget og sukkeravhengigheten tok av bare jeg spiste litt frukt eller hvetebakst. 

Jeg har spist veldig lite i 2 år, øker nå gradvis med mer fett og protein og spiser 3-4 små måltider pr dag. Jeg har såvidt begynt å inkludere noe frukt, bær, havre og byggrøt.  Jeg drikker proteindrikk om matlysten er dårlig. 

Jeg har i snitt sovet 4-6 t pr natt i 2 år, prøver nå å få 6-8 t pr natt.  Jeg har alltid gått 1 t tur pr dag minimum da jeg har hunder. 

Jeg opplever at jeg nesten ikke klarer noen styrkeøvelser, måke snø eller bære tungt før musklene begynner å skjelve/vibrerer og muskelkraften svikter. Jeg er veldig stiv og stram i musklene,  vondt i muskler, ledd, spesielt i nakke og skuldre, det knaker og føles som om ting glepper i ledd i nakken, ryggen, skuldrene og hoftene. Jeg fikk diagnosen fibromyalgi og slitte ledd for mange år siden.

Mine spørsmål er:

Vil jeg ha nytte av kreatin for å få mer styrke i muskulaturen ? Vil kreatin øke volum på musklene ? Dvs at jeg får litt mer fylde/fasong ?

Er mitt prosjekt ang trening og kosthold noe jeg kan klare selv ? Feks med råd fra dere her med mer erfaring ?

Burde jeg gå til min fastlege og be om henvisning til revmatolog, MR av nakke, skuldre og rygg ? 

Jeg ønsker å bli i mer enn god form, jeg ønsker å bygge muskler,  er jeg for gammel til å få dette til, er det realistisk eller ikke ?

Bør jeg begynne på treningssenter og trene styrke, er hjemmetrening for lite når jeg ønsker raskest mulig resultater ?

Hvor mye mat må jeg ha ? Jeg ønsker absolutt ikke å bli overvektig igjen.

På forhånd takk for råd og svar jeg håper på å få :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...