Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg er ei jente på 21 år som for 6 måneder siden ble vegetarianer (av flere årsaker). Frem til da har jeg spist veldig mye kylling, ris, grønnsaker og hvit fisk med tilsvarende tilbehør, noe som fungerte bra for meg i den perioden. Som vegetarianer sliter jeg forøvrig med å spise nok i løpet av en dag, og merker godt at selvom jeg føler meg mye lettere generelt, har det påvirket energinivået mitt til det verre. Jeg vet det er fordi jeg spiser for lite mat - det er jo vesentlig mer kaloririkt med animalske produkter enn vegetabilske. Jeg har prøvd å spise mye melkeprodukter for å kompansere, men jeg tåler ikke laktose så bra heller, så det har ikke noe god effekt. 

Det jeg egentlig lurer på er om noen andre har vært gjennom samme overgangen og har noen tips og triks til hvordan å få i seg mer mat? Kanskje noen gode oppskrifter eller noen forslag på gode vaner? Jeg er jo opptatt av trening og kosthold. Trener ca 5 ganger i uken og vil gå opp i hovedsaklelig muskelmasse, ikke bare legge på meg masse vekt. Derfor søker jeg spesielt oppskrifter med en større andel proteiner, ikke nødvendigvis karbobaserte oppskrifter. Det blir mye av dette generelt i et vegetarisk kosthold har jeg funnet ut. 

Noen av dere råder meg sikkert til å gå tilbake til å spise noe kjøtt og fisk, og hadde det ikke vært for det psykiske aspektet så hadde jeg sikkert vurdert det. Problemet er at jeg nå ikke klarer å tygge og svelge noe jeg vet er et dødt dyr - for det er sånn jeg ser på det nå, ikke som mat. 

Noen som har noe forslag? Litt rotete skrevet, så gjerne spør om jeg var litt uklar. Setter pris på all hjelp jeg kan få :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her