Gå til innhold
Juli33

Beinhinnebetennelse

Anbefalte innlegg

Slitt med beinhinnebetennelse i et halvt år nå. Merker det fortsatt vis jeg går aktivt og kommer stadig tilbake. Noen som har tips og råd? Hørt om teiping, erfaringer?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har hatt beinhinnebetennelse selv i flere år av og på, men det hele løste seg med tre enkle grep (utenom de vanlige om å ha gode sko, betennelsesdempende, isbad etc. som man finner overalt)

1. Legge om til å løpe/jogge på forfot, mulig det ikke er nødvendig, men for min del gjorde det at selve "støtet" som foten og leggen utsettes for i hvert steg ble mindre.

2. Trene opp leggmuskelen med langsomme tåhev med lett knekk i kneet. I motsetning til vanlige tåhev med strake bein så får du aktivert gastrocnemius som fester ved kneet, og mest sannsynlig er for svak ift. resten. Gjøres daglig, og etter evt. joggetur (du vil jo neppe slite ut muskelen før du skal ut og løpe..). Pleier selv å gjøre det mens jeg pusser tennene på kvelden, da har man ingen unnskyldning ift. tid :)

3. Tøye baksiden av leggen, også der med en lett knekk i kneet for å klare å komme til rett muskel. Kan gjøres mot en vegg, men enda enklere om du har en skrå kloss av noe slag å sette foten på. 

Håper det kan hjelpe deg like mye som det hjalp meg! Tar nok dessverre uansett litt tid å bli kvitt, det sitter jo godt, men jeg tror virkelig nøkkelen ligger i å styrke gastrocnemius, så får du en varig løsning istedenfor betennelsesdempende kurer som hjelper en stund men ikke løser det underliggende problemet!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

for meg var det ikke bedring før jeg begynte å rulle foten over en fotrulle eller en vinflaske. For meg så henger beinhinnebetennelse veldig sammen med stramhet under fotbuen (har veldig høy fotbue). Massasje under fotbuen og høye såler gjorde meg frisk. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her