Oddis Skrevet 22. januar 2012 Skrevet 22. januar 2012 Skikkelig spiring skal jo få kornet til å gro slik at det blir en liten utvekst. Men har hørt at også bare å legge både ris og havre i vann noen timer vil sette spireprosessen i gang og gjøre næringsstoffene bedre opptakelige for kroppen vår og også bryte ned fytinsyre i ris med kli. Kona kjøpte en pakke svart ris (ikke villris, men en spesielt ristype som er helt svart). Denne smaker veldig godt, og innholder visstnok mer antioksidanter enn f.eks blåbær. Men er i skallet disse antioksidantene sitter, og regner med det er fytinsyre i svart ris også. Noen som vet noe mer om dette og hvor mye som skal til for å bryte ned fytinsyrene? Siter
Lily Skrevet 22. januar 2012 Skrevet 22. januar 2012 Interessant! Men hva har dette med OCD å gjøre? Fare for sterkt behov til å legge ting i vann for å få i seg ekstra næring? Siter
Oddis Skrevet 22. januar 2012 Forfatter Skrevet 22. januar 2012 Interessant! Men hva har dette med OCD å gjøre? Fare for sterkt behov til å legge ting i vann for å få i seg ekstra næring? Haha, nei var mer overanalytisk jeg tenkte på. Litt feil bruk av diagnosen, men brukes ofte i trenings- og kostholdssammenheng slik Eller kanskje bare et sterkt behov for å gjøre ting mest mulig optimalt Lily og morten 2 Siter
morten Skrevet 22. januar 2012 Skrevet 22. januar 2012 Haha, nei var mer overanalytisk jeg tenkte på. Litt feil bruk av diagnosen, men brukes ofte i trenings- og kostholdssammenheng slik Eller kanskje bare et sterkt behov for å gjøre ting mest mulig optimalt Hvordan ris er det her, og hva er fytinsyre? hva gjør det? Hvor er den kjøpt? Er den ikke veldig dyr? Siter
Oddis Skrevet 23. januar 2012 Forfatter Skrevet 23. januar 2012 http://fitnessbloggen.no/god-helse-korn/ Fytinsyre binder seg til mineraler og skaper så sterke bindinger at mineralene passerer gjennom kroppen og blir ikke tatt opp. Innholdet av fytinsyre i korn er sannsynligvis en av hovedårsakene til beinskjørhet og jernmangel i de samfunn som spiser korn. Husker ikke nøyaktig pris, men var ikke så veldig dyr. Kjøpte den på en asiatisk butikk. Siter
Oddis Skrevet 23. januar 2012 Forfatter Skrevet 23. januar 2012 Modererte forøvrig min egen trådtittel til å være litt mer konsis om hva tråden dreier seg om Siter
morten Skrevet 23. januar 2012 Skrevet 23. januar 2012 http://fitnessbloggen.no/god-helse-korn/ Husker ikke nøyaktig pris, men var ikke så veldig dyr. Kjøpte den på en asiatisk butikk. åh... jeg trodde det var noe bra jeg. Det der vil man jo ikke ha noe av ;o Siter
Eivind Eliasson Skrevet 14. februar 2012 Skrevet 14. februar 2012 http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/04/new-way-to-soak-brown-rice.html dette tipset kan jo brukes for å fjerne nær sagt all fytinsyre om jeg har forstått det riktig. Litt usikker på hvordan det kan anvendes ift brød\fullkorn annet enn til såkalt hveteris\byggris. Siter
Oddis Skrevet 14. februar 2012 Forfatter Skrevet 14. februar 2012 http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/04/new-way-to-soak-brown-rice.html dette tipset kan jo brukes for å fjerne nær sagt all fytinsyre om jeg har forstått det riktig. Litt usikker på hvordan det kan anvendes ift brød\fullkorn annet enn til såkalt hveteris\byggris. Så du linket til den på myrev. Interessant sak. Svart ris smaker bedre også når den har ligget lenge i vann, så blir jo en win-win sak dette her. Men krever litt planlegging. Siter
Pho Skrevet 14. februar 2012 Skrevet 14. februar 2012 "Soak brown rice in dechlorinated water for 24 hours" Hvordan skaffer man slikt vann, har dere vannfilter eller? Siter
Eivind Eliasson Skrevet 15. februar 2012 Skrevet 15. februar 2012 Trenger ikke å være helt klorfritt, funker bra med vanlig springvann her hjemme, selv vanlig kildevann fra kilder i fjellet pleier ikke å være helt klorfritt. Et tegn på at det funker er at risvannet vår ei veldig spesiell og litt ubehagelig lukt pga mikroorganismene. Du merker det også på risen, du kan f.eks se ørsmå spirer og den sveller mer og blir mykere enn vanlig brunris. Kan hende det er for mye klor i vannet endel steder rundt om i landet dog. Viktig å huske at risen ikke må være så veldig gammel, mener å ha lest at om den blir særlig mer enn 6 mnd gammel spirer den ikke lenger og mindre av fytinsyra blir nedbrutt. Har prøvd 2 typer her hjemme og den ene spirer bare til en viss grad siden den er litt gammel, den andre funka tydeligvis meget bra. Siter
gul_krakk Skrevet 21. februar 2012 Skrevet 21. februar 2012 "Soak brown rice in dechlorinated water for 24 hours" Hvordan skaffer man slikt vann, har dere vannfilter eller? I Norge er det ikke store mengdene klor i drikkevannet. Uttalelsen er nok heller retta mot andre land hvor de klorer mer pga urene vannkilder. I Norge er det stor fokus på å holde vannkildene rene, og derfor er det lite desinfisering av vannet. Eivind Eliasson 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.