Gå til innhold

Frustrert nybegynner


Anbefalte innlegg

Hei folkens :)

Jeg er ny her, og jeg føler jeg er en amatør som kommer inn til NASA for å dele erfaringer.

Jeg er veldig ny i detta fitnesslivet jeg prøver å leve. Aldri vært noe flink til å trene, ei heller hatt interesse. Men når kroppen min begynte å øke i vekt og omkrets syns jeg det ble litt for mye av det gode. Så nå sykler jeg på en innesykkel minst 3 dager i uka, mens 2 dager er jeg på fysio å løfter litt vekter (kan ikke skryte så fælt av vektløftinga, men det er hva det er).

Syklinga derimot syns jeg at jeg ofrer meg for. Jeg sykler i 45min med intervaller og jeg blir ordentlig sliten og svett. Har drevet med dette siden midten av januar og resultatene lar vente på seg. Veldig frustrerende for ei som syns ho fortjener litt bevis for god innsats :sorry: I starten måtte jeg legge meg å hvile en halvtime-time føre mannen i huset kom hjem fra jobb og middagen skulle stå klar på bordet. Syns ikke jeg blir like sliten nå, men en liten tur på sofan bare for å lade opp litt hender seg. Er det vanlig, å være sliten i lengere tid etter trening? Jeg spiser müsli med Biola som frokost, omelett med grønnsaker (uten stekesmør og ost) til lunsj og vanlig middag i hverdagen. Er jeg sulten på kvelden spiser jeg knekkebrød. Før spiste jeg ikke, og spiste jeg så var det brødskiver med ost og syltetøy og annet stæsj som jeg nå ser på som helgefrokost. Jeg tar ikke av i helgene når det kommer til mat heller, godis har jeg aldri spist store mengder av, så helgene er som de pleier. Men allikevel syns jeg at jeg brude kunne se noen forandringer snart? Sant? Er jeg kravstor da? Spiser jeg feil? Og når jeg sykla på mandag ble jeg skikkelig svett og følte jeg hadde gjort en kjempe innsats. Onsdag sykla jeg noen runder lengere (raskere tråkking) og var like sliten som før, men svetta ikke som jeg pleier. Å bare det var liksom en nedtur for meg, for da tenkte jeg at jeg ikke hadde ofret meg nok og burde gjort bedre. Enda jeg hadde jo sykla lengere enn jeg pleier og var sliten og anpusten etterpå.

Jeg er på god tur til å miste motivasjoen og har lest side opp og side ned på nettet om trening, spising og resultater. Føler jeg gjør noe feil her? Når jeg syns jeg nesten sliter meg ut på sykkelen, og resultatene ikke viser seg, så ser jeg for meg at jeg ikke har kropp som kan gå ned i vekt, det eneste jeg har gjort er å stangere vektøkningen. Råd, anyone!?:bookworm::angelic:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvor høy er du? Hvor mye veier du? Hvor lenge har du trent?

Hva tar du i de forkjellige baseløftene?

Kan du loggføre kostholdet ditt så vi kan se hvor mye kcal du putter i deg?

Har du vurdert å kutte litt ned på kardioen og fokusere meg på styrketrening? (muskler øker forbrenningen og strammer opp)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal vel være ca 170høy og veier 70kg nå. Det er mye siden jeg er lam fra brystet og ned. Så muskler har jeg kun i overkroppen, resten henger bare med. Å da er 70kg mye på min kropp. jeg begynte å trene for et halvannet år siden. Og satte skikkelig i gang den gangen også, uten resultater, så når sommeren kom å gikk så dabbet treningen av siden jeg enda ikke så forandringer. Den gangen brukte jeg en app for å lese kalorier, og lå litt under 1700kalorier hver dag. 1700 var det den anbefalte meg å ligge på. Jeg teller kalorier i hodet nå, for noe husker man. Så jeg ligger på rundt det samme fortsatt. Burde jeg spise enda mer? trene mer vekter? mange repetisjoner eller tyngere vekter? jeg er så grønn når det kommer til sånt.. (n):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, fikk tak i en armsykkel på nyåret☺ Ikke noe fancy, men duger til mitt bruk. Den har tidtaker, rundetider og noe annet på klokka som jeg ikke helt veit hva er. Så kan man justere motstanden med en liten skrue (y)

Utrolig kult! Fantastisk at du har fått tak i den og har kommet deg i gang. Blir bra utover våren, sommer og høsten. Hvilken type øvelser gjør du på fysio? Er dette øvelser du kan gjøre på egenhånd og?

Har du mulighet til å logge matinntaket ditt et par tre dager på f.eks appen Myfitnesspal? Da finner du fort ut nøyaktig hva du spiser, og så kan vi se om dette er for mye/for lite for vektnedgang. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Altså, jeg er jo så heldig og ha en utesykkel også som jeg kan bruke. Tok en sykkeltur med gubben sist sommer, å trodde jeg skulle dæva. Hehe.. gosj å tungt det var a. Så innesykkelen gir ett håp om flere sykkelturer til sommeren ;)

hos fysio blir jeg tøyd og bøyd også trener jeg som ønsket med vekter. Så jeg gjør litt her og litt der. det er noen veggmonterte vekter som man kan bruke på forskjellige øvelser og noen vanlige manualer. Men det blir jo litt tulling med de andre der, så vi tar tunge vekter å løfter å "konkurerer", men det blir dårlig med rutiner på øvelsene :whistle:

Jeg skal få laste ned den appen igjen, så starter jeg på den til uka. I helga er vi bedt bort å greier, så vi glemmer elegant å laste ned den føre søndag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest =xXx=

Hey! Her har vi en tøffing! Opprett en logg her inne så vi får med oss progresjonen. Liker ståpå viljen din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...