Slim Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Noen påstår for eksempel at karbohydrater oftere legger seg på magen en til eksempel fettrike produkter. Stemmer dette? hva legger seg evt hvor? Blir ikke dette egentlig litt som å påstå at det er mulig å punktforbrenne? trodde fettet la seg der en er genetisk disponert for jeg... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Noen påstår for eksempel at karbohydrater oftere legger seg på magen en til eksempel fettrike produkter. Stemmer dette? hva legger seg evt hvor? Blir ikke dette egentlig litt som å påstå at det er mulig å punktforbrenne? trodde fettet la seg der en er genetisk disponert for jeg... Hørt det fra fagpersoner? Er ganske så enig i det siste du skriver, tror det har mest med gener å gjøre. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Det er vel i grunn bare fett som kan legge seg som fett på kroppen (siden proteiner og karbohydrater sjelden konverteres til fett), så nei karbohydrater vil normalt sett ikke direkte legge seg som fett på kroppen. Et kalorioverskudd kan derimot føre til at man legger på seg fett. Og jo høyere andel karbohydrater i kosten ved et overskudd, jo flere karbohydrater forbrenner kroppen, til fordel for fettet du spiser der en høyere andel vil bli lagret som fett. Omvendt, har man mye fett i kosten og lite karbohydrater, så forbrenner man mer fett enn i det første tilfellet, men ligger man i et overskudd så vil fortsatt en god del av dette fettet legge seg på kroppen som fett. Slenger man protein inn i likningen og kombinerer dette med styrketrening, så kan man riktignok "manipulere" deler av overskuddet til å omdannes til muskler. Ble rotete dette, men det enkle svaret er nei, karbohydrater legger seg ikke enklere på ulike steder av kroppen. Det mer kompliserte svaret er at sammensetningen av næringsgruppene og næringskilder vil ha betydning for hva (og delvis hvor selv om det genetiske spiller en stor rolle her) en legger på seg under et kalorioverskudd, og slikt sett vil de ulike næringsgruppene legge seg på ulike steder av kroppen - fett i fettceller, og proteiner (aminosyrer) i musklene:thumbsup: Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robert André Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Slik jeg oppfatter det, er genene det viktigste når det kommer til lagringen av kroppsfett. Og selv om karbohydrater i liten grad omdannes til fett (via denovolipogenese) så vil karbohydrater kunne øke lagringen av kostfett - effekten blir forsåvidt den samme. Det ser ut som at jo større overskudd av energi man har, jo mer av energien vil lagre seg som visceralt fett (det farlige fettet). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.