resimonsen Skrevet 29. mars 2015 Forfatter Del Skrevet 29. mars 2015 Lørdagskveld satt jeg i gang med en ny oppskrift, og det ble da sunn pizza. Den smakte sinnsykt godt! Virkelig noe å annbefale! Ingredienser Bunn 50-80g havregryn200-250g speltmel, siktet eller grovt2ss extra virgin olivenolje2ts kardemomme1ss honning1ss presset sitron eller sitronjuiceen klype salt Fyll 800g karbonadedeig / kyllingfiletSaltChillipepper2-3 fedd hvitløkSanta Maria Tandori eller Tikka MasalaPizzafyll150-200g ost Slik gjør du Bland alt godt sammen før du rører ut en halv pose tørrgjær i 2-2,5dl lunkent vann og heller det oppi melmiksen litt etter litt.Gå nå kraftig til verks med hendene og kna deigen skikkelig et par minutterSett deigen tildekket på lunt sted og la den stå til forheving mens du gjør ferdig pizzafyllet:800g karbonadedeig eller kvernet kyllingfilet brunes lett og krydres med salt og chilipepperFinsnitt (bedre enn å presse) og bland inn et 2-3 fedd hvitløk.Bruk enten Santa Marias Tandoori, Tikka Masala og/eller Garam Masala kryddermixerTilsett litt tomatpuré, soltørkede tomater og/eller grovhakkede tomater.La det koke til det tykner…jo mer tålmodig du er, jo mer smakfullt blir det.Pizzadeigen kan fint forheves i 20-30 minutter, så det lønner seg å la pizzafyllet godgjøre seg minst såpass lenge.Nå er pizzadeigen forhevet og du knar den et par ganger før du har den på en smurt plate eller bakepapir, og kjevler den ut til ønsket tykkelse og størrelse.Det er viktig å la bunnen etterheve noen minutter under håndkle før du har på pizzafyllet, da blir den luftig og fin. Du kan påskynde prosessen ved å sette den et par minutter i stekeovnen først.Ok, nå regner jeg med magen rumler som en lettere irritert grizzly, så fordel pizzafyllet utover bunnen og dryss over ca 150-200g ost. Lett Mozzarella eller Vita Hjertego’ ost anbefales.Stekes ved 225 grader i 20-25 minutter midt i ovnen eller nest nederst for en sprøere bunn. For de som liker en luftigere og tykkere forsteker jeg den 5-10minutter og lar den så heve litt under et håndkle før jeg har på fyllet. (Tatt fra Proteinpizza fra Børge http://fitnessbloggen.no/oppskrifter/pizza-med-ekstra-protein/) NB: Jeg brukte pizzastein, for å få bunnen sprø (fungerte fint), men pass på at den ikke blir for klissete (det ble min) for da vil den ikke av så lett når en tar ett stykke. Ikke bruk alt speltmelet når du lager bunnen, da kan du bruke det til å kna den, eller så er det jo bare å bruke litt ekstra Den ble sinnsykt god! Lunch i dag: Wok 2 stk kylling filet 2 stk eggnudler grove salat agurk gulrøtter ananas paprika & Sweet and chilli saus Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31196-m%C3%A5ltider/page/2/#findComment-1129158 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.