snuppa63 Skrevet 23. januar 2014 Skrevet 23. januar 2014 Når man bruker vin i matlaging, eller annen alkohol så skal man ofte koke ut alkoholen. Blir da kaloriene fra alkoholen borte? Siter
Benksliteren Skrevet 24. januar 2014 Skrevet 24. januar 2014 Ganske sikker på det ja. Blir som å sammenlikne det med å røyke/innhalere alkoholdunst. Får fremdeles i deg kaloriene fra alkoholen. Leste det da jeg så en artikkel om ei som hadde "oppfunnet" en glassbolle med rør nedi, hvor du skulle tenne på drikken, og røyke alkoholen. Finnene gjør det med vodka på badstuovn osv. Om du klarer å få vekk all alkoholen under matlagingen er jeg dog usikker på. Siter
snuppa63 Skrevet 24. januar 2014 Forfatter Skrevet 24. januar 2014 Ganske sikker på det ja. Blir som å sammenlikne det med å røyke/innhalere alkoholdunst. Får fremdeles i deg kaloriene fra alkoholen. Leste det da jeg så en artikkel om ei som hadde "oppfunnet" en glassbolle med rør nedi, hvor du skulle tenne på drikken, og røyke alkoholen. Finnene gjør det med vodka på badstuovn osv. Om du klarer å få vekk all alkoholen under matlagingen er jeg dog usikker på. Åja! så du mener at kaloriene blir i maten mens alkoholen fordamper? Siter
Gjest Jester Skrevet 24. januar 2014 Skrevet 24. januar 2014 Åja! så du mener at kaloriene blir i maten mens alkoholen fordamper? Nei, alkohol består ikke av ren alkohol, den er laget av noe feks druer, sukkerrør, korn, malt etc. Så det er også karbohydrater i det. Ang. kcal i ren alkohol er vell det uansett energi som kroppen forbrenner for å få deg edru (slik at du ikke dauer) og har ikke noen direkte link fra alkoholkalorier til fettlagring. Men så lenge du forbrenner alkohol så forbrenner du ikke noe annet, så det havner på "vent" og lagres underveis. Men igjen, hvor mye alko har du i maten du lager? Såfremst du ikke spiser rødvinssaus til hvert måltid eller har en ølboks i all kraften du lager så skal man være temmelig fitnessforstyrra for å bry seg om kaloriene i "en klunk rødvin" eller lignende. Alkoholen fordamper = ingen alkohol, ingen kalorier i den alkoholen som nå er borte. MEN siden du tvilsomt lager mat av ren alkohol så vil selvfølgelig de kaloriene som stammer fra f.eks karbohydratene i øllet være igjen. Siter
Zmurph Skrevet 24. januar 2014 Skrevet 24. januar 2014 Mener å huske at alkoholen fordamper ved ca. 78 grader. Var noen i jula som var veldig opptatt av å beholde "snerten" i gløggen. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.