PB jellytime Skrevet 6. desember 2013 Del Skrevet 6. desember 2013 Hei skjønne forumfolk. Jeg har etterhvert begynt å innta en del pasteuriserte egghvitter om dagen, fordi det er enkelt, lett tilgjengelig og billig her jeg bor. Jeg spiser en del vanlige hele egg også, så jeg får absolutt i meg flere plommer også. Men når jeg lager shakes eller havregrøt er det så enkelt å slenge det oppi for å øke proteininnholdet uten at det påvirker smaken, og jeg vil gjerne fortsette med dette. Spiser f.eks lett 6-7 pasteuriserte eggehvitter pluss et par vanlige egg (kokt) om dagen. Er det ok? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
WebPT Skrevet 6. desember 2013 Del Skrevet 6. desember 2013 Ikke no problem(y) PB jellytime 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PB jellytime Skrevet 6. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 6. desember 2013 Sweet Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Idla Skrevet 6. desember 2013 Del Skrevet 6. desember 2013 Hva i all verden er "rå pasteuriserte" eggehviter? Rå betyr ikke varmebehandlet mens pasteurisert betyr varmebehandlet..Så du spiser "ikke varmebehandlede varmebehandlede eggehviter"? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 6. desember 2013 Del Skrevet 6. desember 2013 Teoretisk sett kan det være problematisk da eggehvitter inneholder avidin, et protein som binder biotin. Men i praksis skal det mye til før man får mangel på biotin. Tror det er rapportert ett eller to tilfeller, hvorav begge har vært bønder som spiste 25-30 rå egg om dagen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PB jellytime Skrevet 6. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 6. desember 2013 Hva i all verden er "rå pasteuriserte" eggehviter? Rå betyr ikke varmebehandlet mens pasteurisert betyr varmebehandlet..Så du spiser "ikke varmebehandlede varmebehandlede eggehviter"? Ok, my bad :-) Jeg mente selvfølgelig rå i den forstand at jeg ikke varmebehandler de noe mer selv i matlagingen etter pasteuriseringen. Redigerte innlegget. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PB jellytime Skrevet 6. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 6. desember 2013 Teoretisk sett kan det være problematisk da eggehvitter inneholder avidin, et protein som binder biotin. Men i praksis skal det mye til før man får mangel på biotin. Tror det er rapportert ett eller to tilfeller, hvorav begge har vært bønder som spiste 25-30 rå egg om dagen Bonde-gainz! Amba 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dsi Skrevet 15. desember 2013 Del Skrevet 15. desember 2013 peis på Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PB jellytime Skrevet 7. juli 2015 Forfatter Del Skrevet 7. juli 2015 Forresten, mener å huske jeg har lest flere steder (bl a bodybuilding.com?) at man ikke nødvendigvis opptar proteinet i hvitten når man spiser rå eller pasteuriserte eggehviter som ikke er varmet opp ytterligere. Det jeg har lest har vært mest bioscience og fra forum, så hvis noen har bedre kilder så si fra. Altså, eggehvitene skal varmes opp og tykne, som det f. eks gjør ved omelett eller i grøt (uavhengig om de er pasteurisert eller ikke), for at proteinet kan telles med. I så fall er det jo liten vits å putte hvitter i smoothie, fluff, hjemmelaget "is" osv, for å øke proteinandelen. Thoughts? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 7. juli 2015 Del Skrevet 7. juli 2015 Forresten, mener å huske jeg har lest flere steder (bl a bodybuilding.com?) at man ikke nødvendigvis opptar proteinet i hvitten når man spiser rå eller pasteuriserte eggehviter som ikke er varmet opp ytterligere. Det jeg har lest har vært mest bioscience og fra forum, så hvis noen har bedre kilder så si fra. Altså, eggehvitene skal varmes opp og tykne, som det f. eks gjør ved omelett eller i grøt (uavhengig om de er pasteurisert eller ikke), for at proteinet kan telles med. I så fall er det jo liten vits å putte hvitter i smoothie, fluff, hjemmelaget "is" osv, for å øke proteinandelen. Thoughts? Opptaket i rått egg er dårligere enn ved behandling. http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full "The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 ± 0.8 and 51.3 ± 9.8%, respectively" Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PB jellytime Skrevet 7. juli 2015 Forfatter Del Skrevet 7. juli 2015 Takk for god kilde StokkelandWCN Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.