Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte jeg skulle bli litt flinkere til å lage opp matpakker for å ha et solid ordentlig måltid ila jobbdagen.

Eneste er jo at jeg ikke kommer til å gidde (ja sånn er det bare) å stå en time hver kveld for å lage matpakker for neste dag.

Mitt spm er da hvor lenge holder f eks kokt ris, qionoa osv i kjøleskap?

Og hva med stekt laks, kylling osv?

Hadde vært interessant å høre hvordan dere andre gjør det...:)

Fortsetter under...

Skrevet

Hei!

Fettfrie ting kan stå ganske lenge, men feitere ting har en tendens til å smake dårlig ganske fort selv om det kanskje ikke er direkte bedervet..

Karb deig med ris eller pasta kan stå fire dager uten problemer.

Laks pleier jeg å la stå maks to dager.

Ris kan stå lengre perioder, men smaker ikke direkte godt etterhvert :)

Bruker dog ganske gode bokser som er tette og holder bedre på kvaliteten.

Pleier selv å lage mat for ca to dager av gangen..

Skrevet

Omelett/eggerøre kan fint stå i et par dager, dette gjelder og stekt kjøtt og fisk, hvis du pakker de godt inn i plast/lufttett og holder de kalde. Et godt tips er å alltid markere med navn og dato, på en teipbit eller på plasten.

Hvis du kjøler risen ned fort nok kan den fint stå noen dager, om du er usikker ; lukt på den.

Ting som ikke lukter godt nok, bør ikke spises.

Selv lager jeg ikke matpakke eller spiser frokost, får i meg ett måltid om dagen på jobben.

Skrevet

Jeg lager lunsj og middag i store bolker 1-2 ganger i uka. Etter at kjøttet, risen og grønnsakene er ferdiglaget, fordeler jeg alt opp i porsjoner i poser/bokser, og så står det å kjøler seg ned på kjøkkenbenken. Til skutt legger jeg dette i kjøleskap/fryser. Helt perfekt, slipper å stå i en time hver kveld, og kostholdet blir veldig lett å holde!

For å svare på spørsmålet ditt, så har jeg spist ris og magert kjøtt som har stått opptil 4 dager i kjøleskap, funket helt fint, men jeg pleier å fryse ned, for å ta opp på morgenen samme dag som det skal spises.

Skrevet
Jeg lager lunsj og middag i store bolker 1-2 ganger i uka. Etter at kjøttet, risen og grønnsakene er ferdiglaget, fordeler jeg alt opp i porsjoner i poser/bokser, og så står det å kjøler seg ned på kjøkkenbenken. Til skutt legger jeg dette i kjøleskap/fryser. Helt perfekt, slipper å stå i en time hver kveld, og kostholdet blir veldig lett å holde!

For å svare på spørsmålet ditt, så har jeg spist ris og magert kjøtt som har stått opptil 4 dager i kjøleskap, funket helt fint, men jeg pleier å fryse ned, for å ta opp på morgenen samme dag som det skal spises.

Ok, men hvordan synes du konsistensen blir på ris og kjøtt når du har fryst det? (regner med at det må være greit siden du spiser det, hehe;)) Fryser du da "hele måltidet", dvs kjøtt m ris i en pakke osv?

Ellers ser det jo ut som det skal holde seg bra noen dager utifra erfaringene her...:)

Annonse

Skrevet

Hittil har jeg kun gjort dette med fullkornsris, som jo er temmelig "tørr og kjedelig" når den er nykokt også. I tillegg så heller jeg risen i en suppe, så konsistensen er helt ok uansett vil jeg tippe. Du kan se på loggen min, så skjønner du hva jeg mener.

Smak og konsistens på hvit, polert ris vet jeg ikke, men tipper det er helt ok. Ha på litt saus så smaker jo alt bra :D

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...