mia93 Skrevet 4. september 2013 Del Skrevet 4. september 2013 Skal nå legge opp en ny matplan for meg selv, gjennom "mat på data" begynte på PSMF, men ble så kvalm av måltidene at jeg droppet det:hungover: . Her er jo fordeling 20fett 20 karb og mesteparten proteiner. Anbefalt fordeling er jo 50-60% karbs, 25-35% fett og 10-20% proteiner. Ønsket mitt er å gå ned i fettprosent og helst opp i muskelmasse (i hvert fall ikke minste noe, er sykelig redd for det!!) Gikk med pulsklokke 24t hvor jeg lå på sofaen hele dagen, og forbrant 2226 kcal. Mitt egentlige spørsmål, hva blir min anbefalte fordeling av karb, fett og proteiner? Hva slags kcal-mengde burde jeg ligge på for å nå målene mine? Den kliniske ernæringsfysiolgen sa sist at jeg burde ligge på 2000 kcal, fordi jeg ble liggende i sparemodus under? Treningen fremover vil bestå av 5-6 styrkeøkter, 2-4 kardio i uken. Info: høyde 170 cm vekt 78-81 kg 20 år trener nå styrke 6 ganger i uken, og kardio veldig ujevt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ErikH Skrevet 4. september 2013 Del Skrevet 4. september 2013 En god tommelfingerregel er: 1-2g protein pr kilo kroppsvekt 1g fett pr kilo kroppsvekt Resten av kaloriene fra karbs. 1g protein = 4kcal 1g karbs = 4kcal 1g fett = 9kcal Hvis du skal ha 2000kcal blir fordelingen slik (Tar utgangspunkt i at kroppsvekta er 80kg og 2g protein pr kilo) 160g protein = 640kcal 80g fett = 720kcal 160g karbs = 640kcal Totalt: 2000 kcal Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.