Gå til innhold

Nytt program; kjøre på, eller pause?


Scandmar

Anbefalte innlegg

Aldri helt sikker på hva som er best fremgangsmåte her, men greit med innspill for å evt høre hva dere mener.

Jeg er rimelig godt trent, trener 5ggr uken; 2 rene styrkeøkter (en TUNG, en lettere), 2 cardio, 1 crossfit (så langt det lar seg gjøre på en overfylt treningssenter). Har nettopp endret program, og etter planen skal jeg trene man-tors denne uken + lør. Men så sitter jeg her etter 1 cardiøkt og en strykeøkt (lett) og er usannsynlig stiv i nakke og skuldre og magemuskler. Alt grunnet nye øvelser vel og merke, og selv om det er gøy at ting funker er jeg veldig i tvil om jeg skal bare kjøre på i dag med programmet som planlangt (crossfit) som da vel og merke inneholder dips og situps, eller rett og slett ta en pause. På den ene siden; program er jo til for å følges, og det å kjøre på gjør vel at kroppen blir vant til det fortere, men på den andre siden så vet jeg at jeg ikke vil kunne ta like mange dips og situps som om jeg hadde vært fullt restutiert. Kan jo også "endre alt" og bare kjøre bein (de er ikke støl) - men det er jo virkelig å "ødlegge" det nye programmet mitt....

Hva anbefaler dere her?:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Blir du sterkere?

Ikke så mye som jeg kunne ha blitt ;) Øker vektene jeg bruker uansett hvilket program jeg følger, men kunne selvsagt ha blitt mye sterkere om jeg hadde fokusert mer på styrke. Har drevet med fitness tidl og vært mye sterkere, men kom til et pkt hvor jeg syntes det ble litt too much og valgte å trappe opp cardioen. Har blitt i veldig bra form kondisjonsmessig, men har ikke lyst til å gi helt slipp på styrken min. Så jeg er rimelig sterk, i rimelig bra form og passe definert - er vel det man kaller vedlikehold :) Planlegger å fortsette slik en stund til før evt lysten til å konkurrere/satse kommer tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I forhold til stølhet er det ingen grunn til at du skal droppe en treningsøkt fordi du er litt støl. Ofte vanlig å bli støl når man starter på nye øvelser eller gjør store endringer i volum, men det går fort over. Bare ta litt ekstra oppvarmingssett så du får jakt ut stølheten før de tunge vektene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...