Gå til innhold

Sykkelbein og styrketrening


dragedama

Anbefalte innlegg

Hvor langt inn i sykkelsesongen kan kjøre tung styrketrening på bein og rumpe (knebøy, lårcurl,markløft,etc) uten at det går ut over sykkelformen - noen som har erfaring med det? Jeg vil jo gjerne ha så mye styrke i beina som mulig for syklinga, men merker jo også at beina er "tunge" etter ei styrkeøkt. Nå nærmer det seg div ritt i mai og juni og jeg vil ha optimale bein da...selv på mitt nivå...:unsure:

Erfaringer og råd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg trur det er lurt å prøve litt selv. Personlig gjør jeg ingen styrketrening før ritt.

Optimale bein kommer nok ikke av styrketrening, men av formen på sykkelen. Fokuser heller på variert trening på sykkelen med styrketråkk inni bildet.

Men, det er ikke uten grunn at mange av proffene har vektløfting i treningen. Det er for å forbedre støttemuskulaturen for å kunne ha mest mulig effektivt tråkk, og å sitte rolig på sykkelen.

Jeg ville nok satset på styrketreningen når sesongen er ferdig, for da kan man bygge seg opp over lang tid, i motsetning til nå som du bør ha mest mulig spesifikk trening inn mot ritt. Jeg trur det er lett å få problemer med høye laktatverdier på utholdenhetstrening om man har pumpet for mye.

Men, dette er kun en mening jeg har basert på egen trening. Ikke sikkert dette er fasit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HEI!

Styrke=arbeidsøkonomi. Dess sterkere du er i setemusklatur, forside og baksidelår, dess mindre må du ta i for å holde la oss si 300w.

Benpress, enfots benpress, frontknebøy, rumenske markløft, rack pulls, pull through og glute bridge med 3-5 reps 2 ganger i uka bør være fint. 3-4 øvelser per gang, 3-5 set per øvelse. Kombiner med styrketråkk-intervaller, ettbenstråkk, terskelintervall, langkjøring på terskel, rolig langkjøring og 02-intervaller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er litt nysgjerrig. Hvor ofte og hvor tung styrketrening kjører du? Ikke fordi jeg kan gi deg noe svar, men lurer litt på styrketrening og sykling for min egen del.

Gjennom vinteren har jeg prøvd å kjøre styrke for bein (1-)2 ganger i uka, i tillegg til spinning 2 ganger. En av spinningtimene har ofte endel styrketråkk. Nå er spinning byttet ut med utesykling. Jeg har vanligvis kjørt knebøy, strake markløft, leg extension (apparatet), lårcurl, gående utfall - så tungt jeg får til. Jeg hadde endel vondt i et kne i fjor, og jobbet med teknikken i knebøy og markløft, så her har jeg ikke kjørt så tungt, egentlig ( 30 kg i knebøy og 40 - 50 i strakmark) 35 - 40 kg i legext. og lårcurl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...