Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg forsøker å redusere laktoseprodukter en periode, og har laget noen porsjoner med mandelmelk de siste ukene for å ha et alternativ til kumelk i bla. bakst, kaffe osv. Jeg forsøker å ha en viss oversikt over mat og makroinntak per dag, men er litt usikker på hva næringsinnholdet i mandelmelken blir. Er ikke hysterisk, men greit å vite sånn ca hvertfall.

Jeg lager melken av 3 dl mandler og 6-7 dl vann. Det gir 5-6 dl ferdig silt melk. Bløtlegger mandlene i 10-12 timer, skyller dem, hiver mandler og nytt vann i blenderen og kjører til det er en melkeaktig konsistens på det. Så siler jeg melken gjennom et kjøkkenhåndkle, sånn at mandelpulpet kan fjernes (fryses ned og brukes til kaker/knekkebrød/brødvarianter senere). Når jeg googler finner jeg veldig mange forskjellige versjoner av både kcal-, karb- og fettinnhold. Noen sier 20 kcal per kopp, andre sier 90 (men jeg mistenker at sistnevnte er versjonen med vaniljesukker i) Noen som har en kvalifisert fingeren-i-lufta-antagelse for næringsinnholdet her? Det går litt melk i løpet av en dag her, og derfor har det litt betydning :)

Fortsetter under...

Det er nok vanskelig å si med sikkerthet, dessverre, som følge av at man ikke vet hvor mye av energien som blir med i melken og hva som er igjen i mandlene. De aller fleste kildene jeg kommer tilbake til viser rundt 90kcal per 100g, 2-3g P, 7-8g F og 1-2g K. Men det vil uansett bare være cirkaverdier :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...