Gå til innhold

Hjelp til hjemmetreningsprogram


Shearer

Anbefalte innlegg

Trenger hjelp til et hjemmetreningsprogram til min samboer. Vet selv at treningsstudio er det beste, men det er ikke noe alternativ foreløpig.

Har kikket litt rundt her, og bla. lest artikkelen "Enkel og effektiv hjemmetrening". Tror likevel at også dette kan bli litt i overkant i starten. Er det noen som hadde giddet sette opp et treningsprogram med 3 økter i uka? Gjerne med antall serier og rep også. Helst øvelser hvor man ikke behøver kjøpe utstyr. Jeg personlig er helt grønn når det gjelder hjemme trening.

Litt om henne:

22 år

175 høy

ca. 58 kg

Hun selv sier hun ønsker å gå ned kilo, men jeg vet at det hun ønsker er å stramme opp (selvfølgelig tenker hun mest på mage og rumpe), og derfor er min mening at hun må begynne spise mer og trene styrke. Foreløpig får jeg henne ikke med på treningsstudio, men hun vil gjerne ha noen øvelser som hun kan gjøre hjemme mens jeg er på trening :)

Topp hvis noen kunne satt opp et program som kan trenes tre dager i uka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hjemmetrening uten utstyr: pushups, omvendt roing, dips, chins, airsquats, pistols, burpees, moutainclimbers, planken, sideplanken, planche, L-sit osv osv.

Skal være mulig å få til om man er kreativ med omgivelsene. Programmet må nesten føre tilmtreningsglede hos den som utfører det, ellers vil det aldri gi resultater. Spørsmålet er om hun kan trives med å gjøre disse øvelsene hjemme over tid.

Ellers må jeg sitat jeg har hatt like gode resultater hjemme som på senter, og trives bedre med det;)

Hvis noen små innkjøp er mulig, gir kettlebells, turnringer eller søynger mange muligheter, for en rimelig penge. Turnringer er enda billigere, mer morro, men litt færre muligheter enn slynger på grunn av at du ikke kan bytte grep til stropper. Samt at de må henge i fester i tak, der slynger ofte kan festes over dørkarm.

Har hatt handler og stenger hjemme, men det krever mye plass og utstyr for å trene hele kroppen, så jeg gikk over til kettlebells. Lett å gjemme vekk, og alle øvelser gjøres stående eller liggende på bakken.

Både slynger,ringer og kettlebells koster under tusenlappen hvis du leiterlitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og selv om det ikke er relevant for spørsmålet ditt vil jeg bare påpeke at hun grenser til å være undervektig og derfor definitivt ikke bør gå ned i vekt. Dersom du klarer å hjelpe henne med å se verdien i en sunn og frisk kropp, som er sterk, funksjonell og kan trene hardt, og samtidig få henne til å forstå at veien til en slik kropp er gjennom mye mat - vil jeg beære deg med prisen for verdens beste samboer (y)

Mat + trening + restitusjon = resultater :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Tenkte kjøpe inn en gymball til forskjellige mageøvelser. Tenker også på å kjøpe kettlebells slik at hun kan få kjørt mark, bøy osv. Jeg er lite bevandret i kettlebellsverdenen, så er usikker på hvilke typer man kjøper? Og hvor tung må den/de være? Må jeg kjøpe inn flere forskjellige med forskjellig tyngde? Eller er det en spesiell type som holder i første omgang?

Altså er handlelisten foreløpig:

- Gymball

- Kettlebells

Tips til noe annet? Ønsker primært ikke ting som må henges opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Competitionkule, en på 8 og en på 12 eller 16. Ikke støpejern eller disse fitnesskulene som ikke har ordentlig fasong.

Når det kommer til kettlebellsøvelser, så er det to varianter som virkelig har noe for seg, longcycle og snatch. Det finnes et utall øvelser der ute, men ingen kommer i nærheten av disse. Desverre er dette teknisk kompliserte øvelser, så til å begynne med bør hun holde seg til swing.

Kettlebells handler om løfte en tyngst mulig vekt flest mulig ganger innenfor et gitt tidsrom, i repantall fra 1-120, og i motsetning til tradisjonell styrketrening skal man jukse.

To ting som bør være på plass er grep(søk på kettlebell hook grip) og eksplosivitet i hofta( søk på kettlebell hip drive) det siste er at man skal lene seg bakover når kula har passert mellom beina på veg frem. Når styrken øker, kan man gå fra russisk swing, der bevegelsen stopper i skulderhøyde, til amerikansk swing der kula stopper over hodet. Denne øvelsen er ganske lik snatch, men enklere siden kula ikke skal vendes og stå stille i lockout før den skal ned igjen.

Beklager rotete post;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Enkelt siden det krever svært lite oppbevaringsplass, og kun et par kvadratmeter gulvplass til trening. Bare vær obs på at det er noe midt i mellom styrketrening og kondisjonstrening. Du blir ikke svær av det, men får bedre arbeidskapasitet og blir flinkere til å løfte kettlebells;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okay, fruen er foreløpig kun i startfasen når det gjelder styrketrening. Hun er tynn, men vil stramme opp. Jeg syns det er vanskelig å sette opp program hjemme da jeg egentlig ønsker hun skal komme seg på et studio, men det ønsker hun ikke.

Kan et program bestående av:

Airsquats

Dips

Pushups

Plankevarianter

Være en god start? Andre enkle (teknisk) øvelser som kan hives inn? Ser for meg tre sett på squats, dips og pushups. Planke så lenge man orker? Jeg personlig har null erfaring med hjemmetrening, så syns det er vanskelig å sette opp ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...