Gå til innhold

Hvordan regner folka kcal pr. måltid?


Anbefalte innlegg

Hvordan beregner dere størrelsene på måltidene deres og hva spiser dere?

Jeg er 193 og veier 116kg. Målet er å snuse på 100-streken.

Jeg trener styrke 4 ganger i uka og 2-3 cardio (2x intervall og 1x rolig langkjøring) og føler jeg har god fremgang. Men jeg sliter med å komme under 115kg.

Jeg har aldri egentlig fokusert så veldig mye på hva jeg spiser, men holder meg unna godt og brus i uka og prøver å spise fornuftig, dvs grove kornprodukter, unngå for mye karbo og mettet fett. Men nå har kommet frem til at hvis jeg skal ned noe mer så må jeg være mer strukturert. Problemet mitt er vel at jeg elsker mat, og dagen min formes veldig av hva jeg gjør mellom måltidene. Jeg litt med å finne ut hva som er verst av ikke spise måltider av tilfredstillende størrelelse eller en tilfredstillende mengde måltider.

Jeg lurer der på om noen har noen gode forslag på hvor mye jeg burde spise når. Sliter å finne noe som er konkret. Har jo vokst opp med at frokost er det viktigste og skal være det største måltidet, og erfaring tilsier at jeg blir skikkelig kjip mot alle rundt meg dersom jeg ikke gjør det.

Men hvor mye burde jeg tenke pr måltid? Har regna ut på en sånn BMR-kalkulator at jeg burde få i meg 3500 kcal hver dag for å opprettholde vekta.

Dersom noen har noen enkle tips til hva jeg kan spise når, så hadde det vært knall. Har alltid vært skikkelig brødmenneske, så jeg sliter litt med å komme ut av den normalen.

Tusen takk til alle på forskudd:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har du et vedlikehold på 3500 kalorier så vil noe mellom 2500-3000 kalorier være et greit utgangspunkt om du ønsker å gå ned i vekt. La oss si at du starter litt forsiktig på 3000 kalorier, da har du noe å justere på senere om det skulle butte i mot.

Du kan gjøre det så enkelt å ta 3000 og dele på antall måltider. Så om du skal ha 4 måltider til dagen så spiser du 750 kalorier til hvert måltid. Det er ingen grunn til at frokosten skal være det største måltidet, men om du trives med det så gjør det ikke noe om du spiser en stor frokost og en mindre lunsj eller motsatt. Du bør ta sikte på å få i deg ca 2gr proteiner pr kg kroppsvekt, dvs drøyt 200 gram proteiner pr dag for din vekt. Karbohydrater og fett fyller resten av kaloriene.

Det går fint ann å gå ned i vekt selv om du spiser litt brødmat. Men i stedet for 4 skiver med syltetøy og en tynn osteskive så er det bedre å ta 2 skiver og masse proteinrikt pålegg på. Egg er også veldig fint og gir god metthetsfølelse. Du kan også prøve ut lavkarbobrød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ohh tusen takk Gundersen™ :).

Men har det noe å si hvordan jeg legger opp måltidene rundt trening? De fleste jeg har snakka med mener at man burde spise seinest 30 etter trening osv.

Og veit dere om det har noe å si for proteinmengde om jeg steker/griller eller koker mat? Feks kylling eller fisk.

Hva man spiser i forkant av trening varierer og det er ulike oppfatninger om middagen skal være før eller etter trening. Personlig må jeg ha det største måltidet på dagen en time, halvannen før trening, og det består av mye karbohydrater. Det som er svært viktig er å få i seg karbohydrater etter trening, gjerne i form av f. eks. riskaker, bananer eller liknende. Man kan også få i seg slikt gjennom karbohydratdrikke av ulike slag. Å få i seg proteiner er også et godt tips, og også dette kan gjøres på flere måter. Det er med andre ord viktig å få i seg noe næring etter trening, men dette behøver ikke være veldig vanskelig hvis man er litt forberedt. Det handler om å gjøre den katabole fasen etter trening kortest mulig. Etter jeg har kommet hjem spiser jeg igjen et større måltid med karbohydrater, proteiner og fett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...