Gå til innhold

Mat på kvelden?


GreenTea

Anbefalte innlegg

Jeg har hørt litt forskjellig om det å spise sent på kvelden. Er det sant at det ikke er bra å spise sent på kvelden fordi man er i lite aktivitet / er på vei i sengs? Liker liksom å slappe av med litt frukt eller nøtter på kvelden rundt 9-10 tiden, burde jeg heller prioritere å spise dette tidligere på dagen? :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

4. Karbohydrater på kvelden gjør deg feit

På samme måte som det å hoppe over frokosten assosieres med høyere kroppsvekt generelt i befolkningen, vil du finne assosiasjoner med spising sent på dagen og høyere kroppsvekt. En mulig forklaring for at denne myten har oppstått kan assosieres til folk som spiser mye på kvelden, for eksempel snackser til TV, vil generelt sett veie mer enn andre. Det er altså ikke det at de spiser sent på kvelden i seg selv som gjør dem overvektige, men deres forhold til mat som forårsaker dette.

Å kutte ned på karbohydrater utover mot kvelden sånn at de mindre sannsynlig lagres som fett, ser kanskje bra ut på papiret – men det er ikke noe forskning til å støtte opp denne påstanden. Ingen kontrollerte studier viser negative påvirkninger av kroppssammensetning på bakgrunn av større måltid på kvelden.

I en studie (5) gjort på overvektige kvinner, ble to måltidsmønstre sammenlignet; den ene gruppen spiste mesteparten av kaloriene til frokost, den andre spiste det største måltidet senere på dagen. Overraskende nok ble de beste resultatene funnet hos de som spiste store måltider senere på dagen. Gruppen som spiste tidlig på morgenen hadde det største vekttapet, men i denne gruppen kom hovedparten av vekttapet fra tap av muskelmasse. Den andre gruppen, som spiste på kvelden, hadde det største tapet i fettprosent, siden de konserverte muskelmassen bedre.

For optimal forbrenning og bevaring av muskelmassen ser det altså ut til at det lønner seg å innta mesteparten av dagens karbohydrater på kvelden. Kort og godt, spis deg god og mett til kvelds med god samvittighet!

5 vanlige myter om fettforbrenning - Fitnessbloggen

Overnevnte er først og fremst relatert til karbohydrater, men det er det samme uansett. Når du spiser måltidene dine har fint liten betydning i den store sammenhengen, så lenge du får i deg ønsket antall kalorier gjennom dagen. Den energien du får i deg på kvelden vil komme til nytte uansett om du går direkte til sengs eller ut på byen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt litt forskjellig om det å spise sent på kvelden. Er det sant at det ikke er bra å spise sent på kvelden fordi man er i lite aktivitet / er på vei i sengs? Liker liksom å slappe av med litt frukt eller nøtter på kvelden rundt 9-10 tiden, burde jeg heller prioritere å spise dette tidligere på dagen? :p

den der "regelen" om ikke å spise på kvelden har tatt litt vel av... personlig tror jeg at dette var en "regel" en lagte for å hindre at småspising/snacks o.l forran TV'n på kvelden blir en vane. problemet med denne formen for spising er at en ikke innser hvor mye en faktisk spiser, og at maten en velger ofteste ikke er den beste.

Det betyr ikke at du ikke skal spise på kvelden dersom du er sulten, eller det er snakk om et måltid. Om du spiser eple kl 12:00 eller kl 21:00 vil ikke ha særlig betydning da det er dagstotalen av kalorier som til slutt har betydning for vekten din. Igjen; poenget er bare at en ikke trenger/bør ha daglig snack-attacks på kvelden =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...