Gå til innhold

Hvordan beholde vekta?


Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat gått ned 6 kg og er fornøyd med det. Jeg har ikke gått på diett, men unngått mye sukker og fett, og jeg har byttet ut matvarer. F.eks har jeg spist mager leverpostei i stedet for vanlig, mager cottage cheese i stedet for vanlig gulost, spist lavkarbo brød i stede for vanlig brød og knust frosne bær i stede for syltetøy. I tillegg har jeg drukket flere kopper grønn te om dagen og brukt mye kanel på maten. Jeg er 15 år, altså har mamma og pappa måttet kjøpe dobbelt opp av bl.a. leverpostei, fordi de selvfølgelig spiser den vanlige og vil fortsette med det. Så når jeg nå begynner å spise vanlig leverpostei, vanlig brød, vanlig ost og mindre grønn te, vil jeg gå opp i vekt da? Eller vil jeg bli der jeg er? Blir så lei meg hvis jeg går opp igjen nå som jeg har nådd målet mitt. Hva er den sikreste måten å bli værende på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Altså, så lenge du ligger i energibalanse, ikke inntar mer enn du forbrenner, så vil du holde vekta. Jeg anbefaler deg å ikke stresse så mye med det, du er 15 år gammel og burde ikke tenke for mye på slanking og vekt, kroppen din er fremdeles ikke ferdig utviklet! Du kommer langt med å holde deg unna godteri og kaker og slikt i ukedagene (men kos deg gjerne fra tid til annen også!), vanlig leverpostei og vanlig brød er ikke "farlig" og vil ikke føre til at du går opp i vekt så lenge du tar fornuftige valg og spiser deg passe mett i hverdagen! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan du fortelle litt mer om deg selv, høyde og vekt? :) Lettprodukter trenger på ingen måte å være bedre enn de fetere produktene. Lettproduktene er blant annet ofte tilsatt mye sukker. Dersom du har gått ned i vekt på kostholdet du spiser når og ønsker å vedlikeholde vekten må du spise mer for å vedlikeholde, og ikke gå mer ned i vekt, og da er det å gå over til mer kaloritette produkter den enkleste måten å gjøre det på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...